ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 180ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 180ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο, στους χώρους όπου διατίθεται ο ημερήσιος και περιοδικός τύπος.

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

Οι πολιτικές διώξεις που μεθόδευσε το καθεστώς Τσίπρα βασιζόμενο μάλιστα σε «έρευνα» των διωκτικών αρχών των ΗΠΑ με αφορμή το «σκάνδαλο» Novartis δεν αποτελούν, βέβαια, κάποιου είδους «κάθαρση» της «κόπρου» του «παλαιού» πολιτικού συστήματος. Άλλο τόσο, όμως, δεν αποτελούν κιόλας κάποια θεσμική κατάπτωση λόγω «παρεμβάσεων» στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως καταγγέλλει το «αντίπαλο» δέος. Πόσο πια να καταπέσουν και αυτοί οι έρμοι οι θεσμοί. Κατάπτωση των θεσμών θα ήταν πράγματι εάν δεν υπήρχε καμμία παρέμβαση στην Δικαιοσύνη και όχι το αντίθετο.

Το καθεστώς Τσίπρα απλά είναι ένα άριστος μαθητής. Ένας μαθητής που έχει θητεύσει δεκαετίες στα ίδια έδρανα με τους «διωκόμενους». Η αριστερά πάντα χρήσιμη, πάντα πρόθυμη, πάντα κατάλληλη για τα δύσκολα.

Από την άλλη μεριά δεν θα πρέπει και να την υπερεκτιμούμε. Πιστός υπηρέτης είναι των Μεγάλων Αφεντικών, των ΗΠΑ, του γερμανικού και του γαλλικού κράτους της ΕΕ. Αφιονισμένη για την εξουσία, παραζαλισμένη από τις απαιτήσεις της κυριαρχικής ελίτ που υπηρετεί, δεν ήξερε τι να πρωτοδώσει. Βάση στο ισραηλινό κράτος, υποταγή μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο στις αγορές, τεμενάδες στους αμερικάνους, γλείψιμο στο ΔΝΤ, γη και ύδωρ στην καραμανλική δεξιά; Αδίστακτη στην προπαγάνδα, αδίστακτη στο ψέμμα, ολοκληρωτική στην εξαπάτηση, γαντζωμένη στην εξουσία μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Έτοιμη άκουσον-άκουσον να πανηγυρίσει για την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» και την υιοθέτηση «ελληνικού μνημονίου», ενώ πανηγυρίζει ήδη για την «ευλογία» των αγορών, που αναβαθμίζουν λέει την «πιστοληπτική ικανότητα» ενός καραχρεωκοπημένου κράτους, όταν οι μισθοί είναι μικρότεροι από το επίδομα ανεργίας, όταν τα συσσίτια στα σχολεία είναι ο θρίαμβος της αριστερής κοινωνικής πολιτικής.

Όσο για τους «οσιομάρτυρες» που τώρα διώκονται βάσει, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται των καταθέσεων «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, που απλά αναφέρουν αναπόδεικτα το όνομά τους, είναι και το ξέρουν οι πρωτομάστορες αυτού του είδους της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όμοιος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα. Γιατί είναι πραγματικά για γέλια να εμφανίζονται οι εξουσιαστικές μερίδες που αντιμάχονται για το μοίρασμα της πίττας που απέμεινε, σαν το «παλιό» και τον «νέο», σαν το «άφθαρτο» και το «διεφθαρμένο».

Την ίδια στιγμή η Μ. Ανατολή συνεχίζει να φλέγεται, κομματιασμένη, ακρωτηριασμένη κατά το δοκούν των «ανθρωπιστών» της Δύσης που ευλογούσαν λίγα χρόνια πριν την δήθεν «αραβική άνοιξη» που μετατράπηκε στον χειρότερο εφιάλτη. Εκατομμύρια πρόσφυγες, εκατομμύρια νεκροί από το Ιράκ, μέχρι την Λιβύη και την Συρία που παραμένει μια τεράστια ανοικτή πληγή που ανοίγουν ολοένα και περισσότερο οι τούρκοι εξουσιαστές που βομβαρδίζουν παίρνοντας την θέση των αμερικανών ή των ρώσων που βομβάρδισαν και αυτοί για να μην βομβαρδίζει μόνος του ο Άσαντ… Την ίδια στιγμή στην νοτιανατολική Μεσόγειο οι ύαινες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται μυρίζοντας αίμα ή πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, δεν έχει διαφορά.

Ο πόλεμος δεν έχει απλά ξεκινήσει. Μαίνεται. Το μόνο που απομένει να διαπιστώσουμε είναι το μέγεθος της φρίκης που θα αφήσει πίσω του.

Όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν…

Μάρτιος 2018

ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 180ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=524%3A–180&catid=13&Itemid=37&lang=en

 

 

 

Comments are closed.