-ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΛΟΧΙΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ…, –ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΑΣ!

-ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΛΟΧΙΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ…, –ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΑΣ!

Βίος και πολιτεία ενός χρήσιμου, για την εξουσία, λαμόγιου…

Χαρδαλιάς. Ένα γνωστό και μη εξαιρετέο λαμόγιο. Ο υποδεκανέας στον οποίο ανατέθηκε ο ρόλος του μαντρόσκυλου της εξουσίας. Γιατί; Γιατί ο Χαρδαλιάς έχει παλιά χρωστούμενα στο «σύστημα». Καταπάτησε και μόλυνε δασικές εκτάσεις, έφαγε μέχρις σκασμού ό,τι μπορούσε και δεν μπορούσε επί θητείας του ως δήμαρχος Βύρωνα, αλλά του χαρίστηκε, του «σβήστηκε», όπως και πολλών άλλων από το σινάφι του, πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που του επιβλήθηκε επειδή υπερέβη τις «προβλεπόμενες» προεκλογικές δαπάνες, δηλαδή επειδή μ’ άλλα λόγια ξέπλενε μαύρο χρήμα για να ξαναβγεί, ενώ παρέα με τα «φιλαράκια» του είχαν χρεοκωπήσει τον δήμο Βύρωνα.

Άξιος. Θαυμάστε πρώτα απ’ όλα ορισμένα από τα κατορθώματά του.

«ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 9ο ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ: ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.500 ΕΥΡΩ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΣ ΣΤΟΝ τ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ ΝΙΚ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α.Ε ΓΗΓΕΡΤΟΝ […] Όπως ήδη έχουμε κάνει γνωστό, την προηγούμενη ακριβώς ημέρα (19/12/2016) είχε προηγηθεί η καταδίκη Χαρδαλιά και ΓΗΓΕΡΤΟΝ από το Εφετείο Πλημμελημάτων, το οποίο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον καθένα, ενώ άγνωστο παραμένει, κάτω από ποια λογική, η απόφαση καταργούσε το πρόστιμο των 3.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί πρωτόδικα, στον κάθε έναν εκ των κατηγορουμένων!

Η δίκη στις 20/12/2016 αφορούσε την ρύπανση νέων δασικών εκτάσεων στην ίδια δασική περιοχή της Εργάνης, αλλά σε άλλη έκταση, η οποία συνορεύει με το Θέατρο των Βράχων και ταυτόχρονα επεκτείνεται σε τμήματα που ανήκουν στον Δήμο Υμηττού, τα οποία συνορεύουν με το θέατρο. Υπενθυμίζω, ότι όλη αυτή η υπόθεση άρχισε όταν η εταιρία ΓΗΓΕΡΤΟΝ, με την σύμπραξη της δημοτικής αρχής και βασικά του τότε Δημάρχου, αλλά και διευθυντικών στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, έριξε τεράστιες ποσότητες άχρηστης ασφάλτου αντιολισθητικές πλάκες και άλλα άχρηστα υλικά οδοποιίας, στην δασική έκταση της Εργάνης, η οποία έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και ανήκει στην Β΄ Ζώνη Υμηττού […] Στο τεράστιο σκάνδαλο της οικονομικής χρεοκοπίας του Δήμου από την δημοτική αρχή Χαρδαλιά, καμιά δημοτική παράταξη δεν έχει προβεί σε καμιά καταγγελία! Δεν παίρνουν καμιά πρωτοβουλία. Καμμιά δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια πάνω σε αυτό το σοβαρό ζήτημα!… Για καμιά δημοτική παράταξη, δεν υπάρχουν αιτίες και ευθύνες για την οικονομική χρεοκοπία του Δήμου, η οποία ανέρχεται πάνω από 30 εκ. ευρώ; Ποιος θα πληρώσει όλα αυτά τα τεράστια και ανεξερεύνητα χρέη; Δεν τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, δεν τα πληρώνει ο πολίτης του Βύρωνα; Δεν ξέρουν ότι η Δημοτική αρχή Χαρδαλιά έφαγε ή προσπάθησε να φάει τα μεροκάματα πολλών εργαζομένων που εργάζονταν με σύμβαση έργου είτε στο τότε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ή στον Α.Ο του Δήμου; Πώς δέχονται να λειτουργεί ο Δήμος με πλαστούς και εικονικούς προϋπολογισμούς και ισολογισμούς; Γιατί ανέχονται αυτή την κατάπτωση της ελάχιστης δημοκρατικής διαφάνειας και της δημοκρατικής εκπροσώπησης; Γιατί άραγε ο Δήμαρχος Κατωπόδης/ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοτικοί του σύμβουλοι συγκαλύπτουν την οικονομική χρεωκοπία του Δήμου από την δημοτική αρχή Χαρδαλιά; Τι άραγε κρύβουν; Ποιος άραγε είναι ο ειδικός ρόλος πάνω σε αυτό του Δημήτρη Κόκκαλη, αντιδημάρχου οικονομικών; Δεν θα έρθει για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και δεν θα ερευνηθεί ποτέ η παράνομη και αδιαφανής διαχείριση με τους κρυφούς και παράνομους τραπεζικούς. λογαριασμούς, που διατηρούσε ο τ. Δήμαρχος Χαρδαλιάς αναφορικά με τα οικονομικά του πρώην Πνευματικού Κέντρου και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βύρωνα; Ποιοι ήταν άραγε αυτοί που διαχειρίζονταν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς ΧΑΡΔΑΛΙΑ αφού δεν ήταν υπάλληλοι του Δήμου, ούτε υπάλληλοι νομικών προσώπων του Δήμου; Δεν θα ερευνηθεί ειδικότερα τι έγιναν τα εκατομμύρια από τα έσοδα του «Φεστιβάλ των Βράχων» στην 12ετία Χαρδαλιά, τα αδήλωτα εισιτήρια, τις οικονομικές σχέσεις του Δήμου με ορισμένα αθλητικά σωματεία, τις απλήρωτες, για χρόνια ολόκληρα, διαφημίσεις επιχειρηματιών από τον Δήμο Βύρωνα, όπου χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, την φοροδιαφυγή εταιριών που είχαν σχέση με το Φεστιβάλ των Βράχων ή χορηγούς, την τεράστια κλοπή του ΦΠΑ, την μαύρη εργασία ή τα πρόστιμα από το ΙΚΑ για απλήρωτες οφειλές εργοδοτικών εισφορών και άλλα πολλά»; (Ν. Σουλιώτης από την Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα.)

«Πρόστιμο ύψους 63.423 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων στο Δήμαρχο Βύρωνα κ. Νίκο Χαρδαλιά για παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Συγκεκριμένα για τον συνδυασμό «Εποχή Δημιουργίας- Συνεργασία Πολιτών Νίκος Γ. Χαρδαλιάς» διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 63.423 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 63.423 ευρώ.» (4-11-2013, Βύρωνας.gr)

«Αμαρτίες προ δεκαετίας έρχεται να «σβήσει», βουλευτική τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη 5/3 στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί μαζί με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για πρόστιμα συνολικού ύψους 800.000 ευρώ που είχαν υποβληθεί σε 87 υποψηφίους των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών του 2010 επειδή οι παραπτωματίες δεν είχαν καταφέρει να τηρήσουν τον νόμο για την δήλωση των προεκλογικών τους δαπανών. Ανάμεσα στους τότε «αμαρτωλούς», ο σημερινός Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που είχαν τότε διεκδικήσει ο μεν την Περιφέρεια Αττικής με την στήριξη του ΛΑΟΣ, ο δε τον Δήμο Βύρωνα. Επίσης, δεκάδες νυν και πρώην δήμαρχοι, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι από όλο το πολιτικό φάσμα.» (Ethnos.gr, 5-3-2020)

«Η “Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα„ καταγγέλλει ότι η έρευνα που έγινε από το ΣΔΟΕ το 2010, στο τότε Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα, αποτέλεσε στην πραγματικότητα μια κωμωδία. Η έρευνα διακόπηκε με εντολή των μηχανισμών της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του ΣΔΟΕ, επί Καπελέρη-Παπακωσταντίνου και επειδή δεν μπορούσαν να αποκρύψουν την τεράστια φοροδιαφυγή αποδέχτηκαν την ύπαρξή της αλλά χωρίς να ασκηθεί καμιά δίωξη σε κανένα και χωρίς να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα. Όλα έγιναν για να συγκαλυφθεί το όργιο της φοροδιαφυγής στο Φεστιβάλ των Βράχων του Δήμου Βύρωνα, οι τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης του σημερινού ΟΠΑΔΒ και να μείνουν στο σκοτάδι τα μεγέθη της απόκρυψης εσόδων και εισπράξεων αλλά και πληθώρας άλλων παρανομιών, που σχετίζονται με σπόνσορες, εταιρίες διαφήμισης και εταιρίες προώθησης και οργάνωσης συναυλιών, με τις οποίες εκτός από καλλιτέχνες, καλλιτεχνικά συγκροτήματα και συνθέτες, συνδέεται μαζί τους και ένα ευρύ φάσμα πολιτικών προσώπων.» (left.gr)

Συμπέρασμα. Όλοι γνώριζαν και όλοι γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία του συγκεκριμένου λαμόγιου, που κάθε μέρα βγαίνει στις οθόνες για να φοβερίσει τους ιθαγενείς να μείνουν στα σπίτια τους, για να τους γλυτώσει δήθεν, (άκουσον άκουσον!) από τον κορωναϊό. Θαυμαστά τα έργα σου Μητσοτάκη, παγκόσμιε ηγέτη του τίποτα, καρικατούρα της καρικατούρας. Χαρδαλιάς, ο εκλεκτότερος των εκλεκτών. Και τα σκυλιά δεμένα. Ο επίλεκτος τον οποίο λιβανίζουν ολονυχτίς και ολημερίς τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» και κάνει τουμπεκί μέχρι ο Πολλάκης, ο πολλά βαρύς ψευτόμαγκας της αριστεράς.

Γιατί, όμως, ενώ όλοι υπόλοιποι της πολιτικής κομπανίας ξέρουν, δεν μιλούν για την θαυμαστή αυτή πολιτική προσωπικότητα; Γιατί δεν το κάνουν ζητώντας το πολύ-πολύ, νωρίς-νωρίς την αντικατάστασή του, επικαλούμενοι έστω τις καταδικαστικές σε βάρος του αποφάσεις από τα «σεβαστά ελληνικά δικαστήρια», δίχως να μπορεί κάποιος να τους πει ότι χαλούν και πολύ την μανέστρα των αδιανόητων απαγορεύσεων, που επιβλήθηκαν στον πληθυσμό; Επειδή, πολύ απλά, υπάρχει διακομματική συναίνεση στην επιβολή δρακόντειων μέτρων και ο Χαρδαλιάς αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για όλους τους. ΚΚΕ, Σύριζα, Φώφη δεν έβγαλαν κιχ για τον Χαρδαλιά επειδή προφανώς θαυμάζουν κατά βάθος τον Μητσοτάκη που βρήκε την ευκαιρία να δείξει το πραγματικό πρόσωπο κάθε εξουσιαστή.

Θα πείτε εδώ ο Μητσοτάκης, ο «στρατάρχης της νίκης κατά του κορωναϊού», ανακοίνωσε απλά ότι «είμαστε σε πόλεμο», κατήργησε το «μισό Σύνταγμα» με ένα του διάγγελμα και μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου δίχως να συγκαλέσει, έστω, για τα μάτια του κόσμου, το υπουργικό του συμβούλιο και δεν κουνήθηκε φύλλο…

«Το λένε οι πετροπέρδικες το λέει και το αηδόνι, ωρέ Κυριάκο Μητσοτάκη… βάστα τα κλειδιά βάστα τα γερά, για σένα μιλάει ο ντουνιάς για σένα λένε όλοι, παντού σε κάμπους και βουνά όλοι μιλούν για σένα, ωρέ Κυριάκο Μητσοτάκη, εσύ ξαναζωντάνεψες και το ’21, το όνομα σου τώρα πια αιώνια θα μείνει, ωρέ Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσ’ τις ελληνικές καρδιές γράφτηκε και δεν σβήνει, βάστα τα κλειδιά βάστα τα γερά…».

 

Συσπείρωση Αναρχικών

Comments are closed.