Σχέδια Παγκόσμιου Αποπληθυσμού: Οδεύοντας προς την «Τελική Λύση»

Σχέδια Παγκόσμιου Αποπληθυσμού: Οδεύοντας προς την «Τελική Λύση»

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%b8%cf%85%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%821Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε το 2010 στο 97ο φύλλο της Διαδρομής Ελευθερίας, όπως και στο anarchypress.gr αργότερα. Το αναδημοσιεύουμε, λόγω και της επικαιρότητας του κωροναϊού, καθώς θεωρούμε πως οι βασικές του γραμμές και συμπεράσματα δεν έχουν μεταβληθεί στο σήμερα. Δεν θα μπορούσαν να μεταβληθούν, εφ’ όσον οι πρωταγωνιστές παραμένουν  οι ίδιοι. Πλέον όμως, παρόλο που άδραξαν την ευκαιρία να «στρατιωτικοποιήσουν» κοινωνικά μια κρίση υγείας (στην οποία θα επανέλθουμε σύντομα) είναι φανερό πως στο τέλος δεν θα τα καταφέρουν. Τίποτε από αυτά που ονειρεύτηκαν δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί – και θα ζήσουν για να το δουν. Ο επιπλέον ο πόνος που θα προκαλέσουν από εδώ και πέρα θα είναι και ένα επιπλέον καρφί στο φέρετρό τους.

Στο συνέδριο TED2010 που πραγματοποιήθηκε στις 18 Φλεβάρη 2010, στο Long Beach της Καλιφόρνια, το γνωστό πρώην αφεντικό της Microsoft, δισεκατομμυριούχος και νυν «ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος του κόσμου» Bill Gates έδωσε μια ομιλία με τίτλο «Καινοτομία στο Μηδέν» (Innovating to Zero). Εκεί εξέθεσε επιχειρήματα που υποστηρίζονται από μια μερίδα επιστημόνων σχετικά με την παγκόσμια υπερθέρμανση (αύξηση της θερμοκρασίας λόγω αυξημένων εκπομπών CO2 και της συνεπακόλουθης κλιματικής αλλαγής με καταστροφικά για τον πλανήτη αποτελέσματα). Στην ομιλία του, ο Gates εντόπισε σαν έναν από τους παράγοντες που οδηγούν στην αύξηση των εκπομπών CO2, τον αυξημένο παγκόσμιο πληθυσμό και έδωσε το στίγμα της «λύσης»:

«Κατ’ αρχήν έχουμε τον πληθυσμό. Ο κόσμος σήμερα αποτελείται από 6,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Και οδεύει προς 9 δισεκατομμύρια. Τώρα, αν κάνουμε μια πραγματικά καλή δουλειά σε νέα εμβόλια, στο σύστημα υγείας και σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, μπορούμε να τον μειώσουμε πιθανόν κατά 10 ή 15%».[1]

Μείωση δηλαδή κατά 1 δισεκατομμύριο περίπου. Ο Gates, λοιπόν, προέβη σε μία από τις λίγες δημόσιες παραδοχές σχετικά με τη χρήση εμβολίων με στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού και της πληθυσμιακής αύξησης.

Τον Απρίλιο του 2008, σε μια συνέντευξη στον δημοσιογράφο Charlie Rose του διαδικτυακού τηλεοπτικού κόμβου PBS, o επίσης γνωστός δισεκατομμυριούχος Ted Turner, δημιουργός του CNN και μιας παγκόσμιας μιντιακής αυτοκρατορίας και νυν περιβαλλοντιστής, εξέθεσε ένα σενάριο «Αποκάλυψης» σε περίπτωση που δεν παρέμβουμε σε σχέση με την υποτιθέμενα εξελισσόμενη παγκόσμια υπερθέρμανση:

«Σε 30 ή 40 χρόνια από τώρα η θερμοκρασία θα είναι 8 βαθμούς μεγαλύτερη και κανένα φυτό δεν θα μπορεί να αναπτυχθεί… Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν και οι υπόλοιποι από εμάς θα γίνουν κανίβαλοι… Ο πολιτισμός θα καταστραφεί…»

Και στο τέλος δίνει και πάλι το στίγμα της «λύσης»:

«Ήμαστε πάρα πολλοί άνθρωποι, γι’ αυτό και έχουμε παγκόσμια υπερθέρμανση. Πολλοί άνθρωποι που καταναλώνουν πολλούς πόρους. Χρειάζονται λιγότεροι άνθρωποι που να καταναλώνουν λιγότερους πόρους».[2]

Να συμπληρώσουμε πως το 1996 σε συνέντευξη στο περιοδικό Audubon nature, ο Turner είχε πει πως «ένας συνολικός πληθυσμός 250 – 300 εκατομμυρίων ανθρώπων, μία μείωση κατά 95% από τα σημερινά επίπεδα, θα ήταν ιδανική». Ο Turner (που παρεμπιπτόντως έχει 5 παιδιά), είναι γνωστός για τα ευφυολογήματά του. Όπως το περιβόητο «αν είχα έστω και λίγη ανθρωπιά θα ήμουν τέλειος». Δύσκολα θα διαφωνούσαμε.

Στις 3 έως 5 Μαρτίου 2006 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο της Επιστημονικής Ακαδημίας του Τέξας στο πανεπιστήμιο Lamar στο Beaumont. Εκεί, εκατοντάδες επιστήμονες καταχειροκρότησαν όρθιοι τον καθηγητή Eric R. Pianca μετά το τέλος της ομιλίας του, όπου εμφαντικά υποστήριξε την εξολόθρευση του 90% του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω του υιού έμπολα. Και επί πλέον του αποδόθηκε η κορυφαία τιμητική διάκριση του πανεπιστημίου για εκείνο το έτος σχετικά με την εργασία του. Πριν ξεκινήσει η ομιλία του έγινε παρέμβαση στον άνθρωπο που βιντεοσκοπούσε το συνέδριο να σταματήσει τη λήψη. Όταν ο Pianca πήρε το λόγο είπε πως «το ευρύτερο κοινό δεν είναι έτοιμο να ακούσει όσα πρόκειται να πω». Η ομιλία του καταγράφηκε από τον Forrest M. Mims, πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Περιβάλλοντος της Ακαδημίας Επιστημών του Τέξας και διέρρευσε στα τοπικά ΜΜΕ.[3]

Ο Pianca περιέγραψε και πάλι ένα σενάριο «Αποκάλυψης» βασιζόμενο στο ότι ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός καταστρέφει τον πλανήτη και πως ο πλανήτης, όπως τον ξέρουμε, δεν θα επιβιώσει χωρίς δραστικά μέτρα. Υποστήριξε πως για το σκοπό αυτό «το AIDS δεν είναι αποτελεσματικός δολοφόνος» γιατί είναι «πολύ αργός». Θεώρησε σαν καλύτερη επιλογή τον ιό του αερομεταφερόμενου έμπολα, καθώς αυτός «σκοτώνει εντός ημερών και όχι εντός ετών»:

«Έχουμε μέσω του αέρα 90 τοις εκατό θνησιμότητα στους ανθρώπους. Σκοτώνοντας ανθρώπους. Σκεφθείτε το…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας, το κοινό γέλασε όταν ο Pianca είπε «ξέρετε η νόσος των πτηνών είναι καλή επίσης». Γέλασαν και πάλι όταν είπε «Πρέπει να τους στειρώσουμε όλους πάνω στη Γη».

Ο Pianca, επίσης, συνέδεσε την ανάγκη για μείωση του πληθυσμού και με τη σταδιακή έλλειψη καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) λέγοντας «επομένως μάλλον πρέπει να υπάρξει μείωση σε 2 δισεκατομμύρια το οποίο είναι περίπου το ένα τρίτο του σημερινού πληθυσμού».

Ας σημειωθεί εδώ, πως και ο Ted Turner το 2008 σε μία ομιλία του στο πανεπιστήμιο Temple της Φιλαδέλφεια αναθεώρησε την άποψή που εξέφρασε το 1996 περί «ιδανικού πληθυσμού 250 – 300 εκατομμυρίων». Και υποστήριξε πως θα ήταν αρκετή μια μείωση στα 2 δισεκατομμύρια «για να εξακολουθούν να έχουν οι άνθρωποι μια αξιοπρεπή διαβίωση που θα περιλαμβάνει ένα ψυγείο κι ένα air condition». Πάλι καλά… Σημειώστε όμως την ταύτιση με το νούμερο του Pianca.[4]

Αργότερα και με τον θόρυβο που προκλήθηκε ο Pianca επιχείρησε σε συνέντευξή του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ισχυριζόμενος πως «τα λόγια και οι προθέσεις του δεν έγιναν κατανοητές και παραποιήθηκαν από ηλιθίους».[5]

Ωστόσο, ας προχωρήσουμε. Ο David Rockfeller, γόνος μιας από τις πιο γνωστές και μεγαλύτερες παγκόσμιες τραπεζικές δυναστείες, σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία του στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αναφέρθηκε στο θέμα ελέγχου της πληθυσμιακής αύξησης.[6] Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Ο αρνητικός αντίκτυπος της πληθυσμιακής αύξησης σε όλα τα πλανητικά οικοσυστήματα είναι εμφανής… Το πρόσφατο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών στο Κάιρο επικεντρώθηκε σε ένα από αυτά τα ζητήματα-κλειδιά, την αύξηση του πληθυσμού. Όμως, οι διαφωνίες που ανέκυψαν στο συνέδριο αναδεικνύουν το πρόβλημα τού να αντιμετωπίζουμε θέματα που είναι ιδιαίτερα διχαστικά και έχουν προφανή ηθική διάσταση. Τα Ηνωμένα Έθνη μπορούν και πρέπει να έχουν ουσιαστικό ρόλο στο να βρεθεί ένας ικανοποιητικός τρόπος σταθεροποίησης του πληθυσμού και ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης με τρόπο που να είναι ευαίσθητος σε ηθικά και θρησκευτικά ζητήματα».

Τι εννοεί ο Rockfeller όταν αναφέρεται σε «ηθικά και θρησκευτικά ζητήματα» που υποτίθεται πως «ταλανίζουν» τα Ηνωμένα Έθνη; Όπως θα δούμε, η Ιστορία περιέχει τις απαντήσεις.

Πριν προχωρήσουμε, όμως, ας παρατηρήσουμε την συνάφεια που υπάρχει στις απόψεις που παρουσιάσαμε προηγουμένως. Gates, Turner, Rockfeller. Τα λεγόμενά τους ίσως να μην είχαν τόση σημασία εάν δεν επρόκειτο για ορισμένους από τους ισχυρότερους «ανθρώπους» του πλανήτη, οι οποίοι, μάλιστα, αποτελούν συχνούς ή και μόνιμους «θαμώνες» των συνεδρίων της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Η ταύτιση των απόψεών τους είναι εξόφθαλμα προφανής (και με την επιστημονική βούλα του Pianca). Από την άλλη, όμως, το να αναφερόμαστε μόνο σε συγκεκριμένα πρόσωπα της παγκόσμιας κυριαρχίας ίσως είναι αποπροσανατολιστικό. Σήμερα υφίσταται ένα πολυδαίδαλο και αλληλοτροφοδοτούμενο σύμπλεγμα διεθνών μηχανισμών που ορίζουν τις κρατικές πολιτικές στα ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη επιβίωση, υγεία, ύπαρξη και εξέλιξη. Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO), Επιτροπή Κώδικα Τροφίμων (CAC), Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA), Διεθνής Συμμαχία Διατροφής και Συμπληρωμάτων (IADSA) και η λίστα δεν είναι διόλου εξαντλημένη. Οργανισμοί που συνεργάζονται στενά με μηχανισμούς διεθνούς οικονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης όπως ο Διατλαντικός Διάλογος Επιχειρήσεων (TABD), η GATT, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και φυσικά μια μόνο από τις αρμοδιότητές τους είναι το να καθρεφτίζουν στα μνημόνια και τις συστάσεις τους τα συμφέροντα της μεγάλης μπίζνας συντήρησης της ασθένειας, των φαρμακοβιομηχανιών, απ’ όπου αντλoύν τα εμβόλιά τους, ο Gates και οι όμοιοί του.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%b8%cf%85%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%822Το «επιχείρημα» της παγκόσμιας υπερθέρμανσης

Το μόνιμο μοτίβο των παραπάνω απόψεων είναι η σύνδεση της πληθυσμιακής αύξησης με την λεγόμενη «παγκόσμια υπερθέρμανση» η οποία απειλεί το κλίμα και την ίδια την επιβίωση του πλανήτη όπως τον ξέρουμε σήμερα. Η παγκόσμια υπερθέρμανση ανάγεται, λοιπόν, στο κύριο ιδεολογικό υπόβαθρο για να αναπτύσσονται απόψεις μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. Το θέμα, όμως, είναι πως η παγκόσμια υπερθέρμανση αποδεικνύεται, σταδιακά, ως μια από τις μεγαλύτερες «επιστημονικές» απάτες της ιστορίας. Απάτη που έχει περισσότερο πολιτικό παρά επιστημονικό υπόβαθρο.

Η προπαγάνδα των ΜΜΕ εδώ και χρόνια πείθει τους περισσότερους ανθρώπους πως υπάρχει καθολική επιστημονική σύμπνοια στο ότι η αυξομείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη προέρχεται κατά βάση από την αυξομείωση του CO2. Αντίθετα οι σκεπτικιστές επιστήμονες και όσοι έχουν ακριβώς αντιδιαμετρική άποψη δεν είναι καθόλου λίγοι. Απλώς οι απόψεις τους δεν συνηθίζεται (γιατί άραγε;) να φιλοξενούνται από τα ΜΜΕ, ούτε και να βρίσκουν χρηματοδότηση και προώθηση στα πλαίσια πανεπιστημιακών προγραμμάτων και ερευνών. Από τέτοιους επιστήμονες οι οποίοι δεν λειτουργούν υπό τη σκέπη ιδεολογικών πλατφορμών μαθαίνουμε πως βασικοί «ένοχοι» της μεταβολής της θερμοκρασίας και των κλιματικών αλλαγών θεωρούνται, η ηλιακή δραστηριότητα, η κοσμική ακτινοβολία, τα υπέργεια και υποθαλάσσια ηφαίστεια, τα ωκεάνια ρεύματα και διάφοροι άλλοι φυσικοί παράγοντες. Το κλίμα της γης επηρεαζόμενο από τους παράγοντες αυτούς μεταβάλλεται στη βάση βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων κύκλων θέρμανσης και ψύξης οι οποίοι είναι γνωστοί και έχουν μελετηθεί επαρκώς. Σήμερα θεωρείται πως αφήνουμε πίσω μας έναν κύκλο θέρμανσης και μπαίνουμε σταδιακά σε κύκλο ψύξης του πλανήτη. Το σημερινό επίπεδο CO2, παρ’ όλες τις διακυμάνσεις του, είναι το χαμηλότερο που υπήρξε ποτέ στη Γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Η μόνη σύνδεσή του με τη θερμοκρασία είναι πως η αύξηση της θερμοκρασίας οδηγεί μετά από δεκαετίες ή εκατονταετίες σε μετρήσιμη αύξηση του CO2. Η σχέση δηλαδή είναι υπαρκτή αλλά ακριβώς αντίστροφα. Επιλέγεται όμως να ειπωθεί η μισή αλήθεια που, όπως πάντα, καταλήγει σε ένα τεράστιο ψέμα, το οποίο πολλοί σήμερα υιοθετούν αβασάνιστα, καθώς είναι και η επίσημη άποψη που λανσάρεται από τα ΜΜΕ. Από εκεί και πέρα, ο Gates, ο Turner και ο Rockfeller μας ξεκαθάρισαν προς ποια κατεύθυνση οφείλει να αξιοποιηθεί το ψέμα.

Για όλα αυτά και για αναλυτικές λεπτομέρειες παραπέμπουμε στην πολύ καλή παρουσίαση του καθηγητή Ίαν Πλάμερ,[7] όπου ξεκαθαρίζει τους παράγοντες που καθοδηγούν το κλίμα όπως αυτοί έχουν μελετηθεί εδώ και εκατονταετίες. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η τελική αποστροφή του λόγου του:

«Είναι η δική μου επιστημονική οπτική πως αυτό που βλέπουμε είναι η γέννηση ενός νέου θρησκευτικού – φονταμενταλιστικού κινήματος γύρω από τη φύση. Το οποίο όμως έχει χάσει κάθε επαφή με τη φύση και επίσης (όπως κάθε άλλο φονταμενταλιστικό κίνημα) αδυνατεί να αποδεχτεί πως μπορεί να υπάρχει μια διαφορετική οπτική που υποστηρίζεται από επιστημονικές αποδείξεις. Οι δικές τους πηγές πληροφοριών είναι δευτέρας διαλογής –και προσέξτε πως χρησιμοποιώ τον όρο «πληροφορίες» και όχι τον όρο «γνώση». Και κυρίως χρησιμοποιούν έναν όρο που δεν χρησιμοποιείται ποτέ στην επιστήμη: πίστη. Αυτό είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς και τις θρησκείες αλλά όχι από την επιστήμη. Πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με ένα καταπληκτικό κίνημα το οποίο αντικαθιστά τον Δυτικό Χριστιανισμό και τον Δυτικό Σοσιαλισμό και θέλει να αλλάξει τον κόσμο πάνω στη βάση της επιστήμης, ανεξάρτητα με το αν η επιστήμη συμφωνεί ή διαφωνεί με όσα υποστηρίζουν – δεν τους ενδιαφέρει».

Η ίδια η ιστορία της ανάδειξης του ιδεολογήματος της παγκόσμιας υπερθέρμανσης καταδεικνύει τον πολιτικό της χαρακτήρα, όπως επισημαίνει ο Plamer. Η ιδεολογική αφετηρία που ώθησε στην μαζική και παγκόσμια προπαγάνδα περί της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, εντοπίζεται το 1991 στο βιβλίο «Τhe First Global Revolution» των Alexander King και Bertrand Schneider, δύο από τα ιδρυτικά μέλη της Λέσχης της Ρώμης, θεωρούμενης ως μιας από τις βασικές «δεξαμενές σκέψεις» ελιτίστικου, μαλθουσιανικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, με επιρροή στη διαμόρφωση πολιτικών κατευθύνσεων και πλατφορμών στα πλαίσια διεθνών μηχανισμών όπως η Ε.Ε. και τα Ηνωμένα Έθνη. Εκεί αναφέρονται τα εξής:

«Στην αναζήτηση ενός νέου εχθρού για να μας ενώσει, καταλήξαμε με την ιδέα πως η μόλυνση, η απειλή της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, η έλλειψη νερού, η πείνα και τέτοια παρόμοια, θα ταίριαζαν για το σκοπό αυτό… Όμως, χαρακτηρίζοντας αυτά σαν εχθρούς θα πέσουμε στην παγίδα του να μπερδέψουμε τα αποτελέσματα με τις αιτίες. Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι δημιουργούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση και μόνο με αλλαγή στις συνήθειες και στην συμπεριφορά μπορούν να ξεπεραστούν. Επομένως, ο αληθινός εχθρός είναι η ίδια η ανθρωπότητα».

Να ‘τος λοιπόν ο εχθρός. Δεν είναι η διεθνής κλίκα των απανταχού κυρίαρχων τα παράσιτα και ο καρκίνος αυτού του κόσμου. Είναι ΟΛΗ η ανθρωπότητα. Αυτή η βρώμικη, αδαής, παρασιτική ανθρωπότητα, το αποτυχημένο πείραμα της φύσης. Ευτυχώς, όμως, η διεθνής των «φωτισμένων όντων» που συναποτελούν την παγκόσμια κυριαρχία επαγρυπνούν για να την απαλλάξουν από τη μιζέρια της. Ας σημειωθεί πως η Λέσχη της Ρώμης είναι ο δημιουργός και άλλων «καινοτόμων» ιδεών. Όπως αυτή της «αειφόρου ανάπτυξης» (sustainable development) για την οποία τόσο συχνά μιλάει ο Γιωργάκης και άλλοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ηγέτες χωρίς να καταλαβαίνουμε τί ακριβώς εννοούν. Δεν θα επεκταθούμε σ’ αυτό προς το παρόν. Όμως, αρχίζει να γίνεται σαφές πως οι απόψεις των Turner, Gates, Pianca, Rockfeller, ούτε μεμονωμένες είναι, ούτε τυχαίες.

«Απόψεις φανατικών», θα πει κάποιος. «Αδύνατο να εφαρμοστούν», θα έλεγε κάποιος άλλος. Είναι όντως έτσι; Ας ξεκαθαρίσουμε πως λέξεις όπως «αδύνατο» ή «αδιανόητο» είναι κενές περιεχομένου. Συνήθως καθοδηγούνται από την αμφιβολία λόγω άγνοιας ή την ανάγκη συντήρησης κάποιας ελπίδας εντός του υπάρχοντος συστήματος. Για να ανακαλύψουμε στ’ αλήθεια το τί είναι «αδιανόητο» και τί όχι ας κοιτάξουμε κατάματα την ιστορία και τα γεγονότα, αυτά καθ’ εαυτά, συνολικά και όχι αποσπασματικά, χωρίς τον παραμορφωτικό φακό οποιασδήποτε ιδεολογίας, είτε «συστημικής» είτε «επαναστατικής». Ίσως, τότε, η γνώση που θα αποκτήσουμε να λειτουργήσει απελευθερωτικά για τους εαυτούς και την κοινωνία μας.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%b8%cf%85%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%823Η μεθόδευση των εμβολιασμών

Τη δεκαετία του 1990 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ξεκίνησε μια καμπάνια μαζικών εμβολιασμών σε χώρες όπως η Νικαράγουα, το Μεξικό και οι Φιλιππίνες. Το εμβόλιο υποτίθεται πως γινόταν για την προστασία από τον τέτανο, παρόλο που οι μολύνσεις από αυτόν ήταν ελάχιστες. Οι εμβολιασμοί δεν πραγματοποιήθηκαν σε άνδρες αλλά μόνο σε γυναίκες και συγκεκριμένα σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας (15-45 ετών). Συνολικά, έπρεπε κάθε γυναίκα να υποβληθεί σε 5 εμβολιασμούς. Αυτή η μεθοδολογία των εμβολιασμών μόνο και μόνο για να αντιμετωπιστεί ο τέτανος(!) κίνησε τις υποψίες μιας Μεξικανικής καθολικής οργάνωσης (Comite Pro Vida de Mexico), η οποία έστειλε αρκετά δείγματα εμβολίων για χημική ανάλυση. Η ανάλυση έδειξε την παρουσία στα εμβόλια μιας ορμόνης, της χοριακής γοναδοτροπίνης (HCG). Πρόκειται για φυσική ορμόνη που η αυξημένη ύπαρξή της στο σώμα μιας γυναίκας σηματοδοτεί το ότι είναι έγκυος και είναι υπεύθυνη για την έκκριση άλλων ορμονών απαραίτητων για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Συνδυαζόμενη όμως με τον μεταφορέα τετάνου που βρισκόταν στο εμβόλιο, το σώμα παρήγαγε αντισώματα που στρέφονταν ενάντια τόσο στον τέτανο όσο και στην HCG. Η φυσική άμυνα δηλαδή του οργανισμού εξαπατούνταν ώστε να θεωρεί την HCG σαν εχθρό που έπρεπε να καταπολεμηθεί. Οπότε, στην περίπτωση μιας πραγματικής εγκυμοσύνης, τα ήδη δημιουργημένα αντισώματα για την HCG, ουσιαστικά εμπόδιζαν τη συνέχιση της εγκυμοσύνης με τη μορφή αποβολής. Αντίστοιχες έρευνες έκανε και ο Ιατρικός Σύλλογος Φιλιππίνων και βρήκε πως 9 από τα 47 δείγματα εμβολίων που πήρε από διάφορα κέντρα περιείχαν την HCG.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αρχικά διέψευσε την παρουσία HCG στα εμβόλια. Μετά ισχυρίστηκε πως οι ερευνητικές αποδείξεις ήταν αμφίβολες μιας και προέρχονταν από μια καθολική οργάνωση με γνωστή την εναντίωσή της στις αμβλώσεις. Και τελικώς καθώς ο όγκος των εργαστηριακών αναλύσεων αυξανόταν, ισχυρίστηκε πως η παρουσία της HCG «ήταν αμελητέα» και η ποσότητά της δεν μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία αντισωμάτων κατά της HCG. Πράγμα που επίσης καταρρίφθηκε όταν έγιναν εξετάσεις σε γυναίκες που είχαν υποβληθεί στο εμβόλιο και βρέθηκε στον οργανισμό τους αυξημένο ποσοστό αντισωμάτων προς το HCG.

Ξεκάθαρα, αυτό που πραγματοποιήθηκε ήταν ένα μαζικό πείραμα ελέγχου της ανθρώπινης αναπαραγωγικής ικανότητας και κατά συνέπεια ελέγχου της πληθυσμιακής αύξησης.

Η προετοιμασία, ωστόσο, για το πείραμα ξεκίνησε αρκετά πιο πριν. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήδη από το 1972 ξεκίνησε ένα ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με την «αναπαραγωγική υγεία» που αφορούσε την παραγωγή εμβολίων ενάντια στη γονιμότητα. Στο πρόγραμμα συνεισέφεραν οικονομικά το Ίδρυμα Rockfeller, το Ίδρυμα Ford, η Παγκόσμια Τράπεζα και κράτη όπως η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Δανία και η Γερμανία.[8]

Ας σημειωθεί, πως τελικά το παραπάνω εμβόλιο πατενταρίστηκε το 1998. Στο έντυπο που κατοχυρώνει την πατέντα αναφέρονται τα εξής: «Υπάρχει μια διαρκής ανάγκη μιας εναλλακτικής μεθόδου ελέγχου της γονιμότητας. Προτείναμε κάποια χρόνια πριν ένα εμβόλιο ελέγχου γεννήσεων που προκαλεί τη δημιουργία αντισωμάτων ενάντια στην ανθρώπινη ορμόνη τοκετού, την χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG)… Τώρα περιγράφουμε μια άλλη καινοτομία η οποία δημιουργεί αντισώματα μακράς διάρκειας ενάντια στην HCG μετά από έναν ή περιορισμένο αριθμό εμβολιασμών».[9]

Ίσως, τώρα, να γίνεται περισσότερο ξεκάθαρο το τί εννοεί ο Gates όταν μιλά για «υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας». Οι Οργουελικού τύπου ορολογίες ηχούν ευχάριστα στα αυτιά των ανθρώπων και κερδίζουν τη συγκατάθεση στο δρόμο προς τον όλεθρο. Μία από τις τελευταίες φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Ιδρύματος «Bill & Melinda Gates» ήταν η χρηματοδότηση του πανεπιστημίου της βόρειας Καρολίνας σχετικά με τη χρήση υπερήχων ως μεθόδου ανδρικής αντισύλληψης. Μιας μεθόδου με χαρακτηριστικά στείρωσης. Συγκεκριμένα, οι όρχεις υποβάλλονται σε βομβαρδισμό υπερήχων που έχει σαν αποτέλεσμα το σταμάτημα της παραγωγής σπέρματος. Υποτίθεται πως αυτό κρατά για 6 μήνες κατά τους οποίους ο άνδρας είναι αναπαραγωγικά ανενεργός. Με το πέρας των 6 μηνών θα επανέρχεται –λένε– στην κανονική του λειτουργία. Το πιστεύετε; Κατά τα άλλα οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται ως μια ασφαλής μέθοδος προγεννητικού ελέγχου σε εγκύους.[10]

Περισσότερο γνωστή ίσως είναι η δραστηριοποίηση του Ιδρύματος Gates σε μαζικά προγράμματα εμβολιασμών σε χώρες της Αφρικής και γενικότερα σε χώρες του λεγόμενου «αναπτυσσόμενου κόσμου». Τον Γενάρη του 2010, στο Οικονομικό Forum του Νταβός, ο Gates ανακοίνωσε πως το ίδρυμά του προσφέρει 10 δις δολάρια για την παραγωγή νέων εμβολίων και την εφαρμογή τους σε παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Στην ομιλία του ο Gates έκανε ανοιχτή πρόσκληση για τη «δεκαετία των εμβολίων» με σκοπό τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας στις φτωχές χώρες μέχρι το 2020.[11]

Φυσικά τέτοιες ενέργειες προβάλλονται στα πλαίσια ενός «φιλάνθρωπου πνεύματος». Γιατί όχι; Εκατομμύρια παιδιά θα εμβολιαστούν με σκοπό να θωρακιστούν ενάντια σε αρρώστιες όπως διάρροια(!), η ελονοσία και η πνευμονία. Δεν είναι λίγοι οι σκεπτικιστές που επισημαίνουν πως αν κάποιος θα ήθελε να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στα παιδιά αυτά, θα φρόντιζε να αναπτύξει τα ανύπαρκτα δίκτυα ύδρευσης και τις συνθήκες υγιεινής στις φτωχές αυτές χώρες. Τι πιθανότητες έχει η υγεία ενός παιδιού όταν δεν έχει νερό ή πίνει βρώμικο ή δηλητηριασμένο νερό; Τί πιθανότητες έχει μπροστά στην έλλειψη καλής τροφής και άθλιων συνθηκών υγιεινής που επιβάλλονται εδώ και δεκαετίες από τα προγράμματα «σωτηρίας» του ΔΝΤ που διοικούν οι όμοιοι των Gates και Rockfeller αυτού του κόσμου; Μέγα μυστήριο από που προέρχεται η διάρροια ή η ελονοσία. Όμως όχι. Χρειάζονται εμβόλια για να καταπολεμηθούν. Η ύπαρξη νερού και μάλιστα καθαρού δίνει δυνατότητες βελτίωσης της ζωής ενός πληθυσμού και έχει σαν συνέπεια την αύξησή του. Ενώ οι εμβολιασμοί όχι, όπως ξεκάθαρα δείχνει το πείραμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που παραθέτουμε και το οποίο κάθε άλλο παρά μεμονωμένο είναι:

Το 2004 η καμπάνια μαζικών εμβολιασμών της UNICEF στη Νιγηρία διένυε ήδη το τέταρτο έτος της. Οι εμβολιασμοί αφορούσαν την πολυμυελίτιδα και γίνονταν σε παιδιά. Ένας γιατρός, ο Haruna Kaita, πήρε δείγματα από τα εμβόλια και τα έστειλε σε εργαστήρια στην Ινδία για ανάλυση. Ο γιατρός ανέφερε πως «κάποια από τα συστατικά που ανακαλύφθηκαν στα εμβόλια είναι επικίνδυνα και τοξικά και κάποια άλλα έχουν άμεσες επιπτώσεις στο ανθρώπινο αναπαραγωγικό σύστημα». Οι ίδιοι οι ερευνητές που πραγματοποίησαν την ανάλυση, κατά τα λεγόμενά τους, «δεν πίστευαν στα μάτια τους από την ανακάλυψη». Ο Kaita ανέφερε μάλιστα πως εξοργίστηκε όταν ένας κυβερνητικός γιατρός προσπάθησε να τον πείσει πως «τα οιστρογόνα δεν έχουν συνέπειες κατά της γονιμότητας στους ανθρώπους» ενάντια σε κάθε επιστημονική λογική που είχε διδαχθεί και γνώριζε.[12]

Η UNICEF βέβαια έχει ένα μακρύ ιστορικό δεκαετιών (σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) σχετικά με τις πολιτικές πληθυσμιακού ελέγχου σε χώρες της Αφρικής της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, μέσω προώθησης των αποβολών και της στείρωσης, που δεν είναι του παρόντος να αναπτύξουμε.[13]

Ευγονική και «ανώτερες» φυλές

Από τη μια, λοιπόν, το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Αφρική είναι άμεσα συνδεδεμένο με πολιτικές στείρωσης του πληθυσμού. Και από την άλλη, ο Gates, με δεδηλωμένη την άποψή του περί μείωσης του πληθυσμού, ανεμίζει τη σημαία για την «δεκαετία των εμβολίων». Ο Gates, όμως, δεν είναι πρωτοπόρος, πέραν ίσως της προτίμησής του στα εμβόλια. Το ίδρυμα Rockfeller είχε δείξει το δρόμο δεκαετίες πριν με περισσότερο δραστικές μεθόδους. Την περίοδο 1963-65, περισσότερες από 400.000 γυναίκες στην Κολομβία υποβλήθηκαν σε στείρωση στη βάση ενός προγράμματος χρηματοδοτούμενου από το ίδρυμα. Αλλά θα γινόμασταν πραγματικά κουραστικοί εάν απαριθμούσαμε τις «ανθρωπιστικές παρεμβάσεις» του ιδρύματος τα τελευταία 100 χρόνια.

Αρκεί να πούμε πως ήταν ανάμεσα στους βασικούς χρηματοδότες του κινήματος του ευγονισμού που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα βασιζόμενο σε ρατσιστικές θεωρίες «σεβαστών» επιστημόνων των πανεπιστημίων Stanford, Yale, Harvard και Princeton. Κίνημα που πέρασε τις απόψεις του και στην νομοθεσία των ΗΠΑ επιβάλλοντας σε υποχρεωτική στείρωση γυναίκες από «υποδεέστερες» κατηγορίες του πληθυσμού, κυρίως μετανάστες. Ήταν τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Θεόδωρος Ρούσβελτ υιοθέτησε τις αντιλήψεις περί ανώτερης φυλής με το περιβόητο «Η κοινωνία δεν έχει καμιά δουλειά να επιτρέπει σε εκφυλισμένους να αναπαράγουν το είδος τους». Απόψεις οι οποίες, τελικώς, μεταλαμπαδεύτηκαν στη Γερμανία του Χίτλερ, κάτι που δεν είναι ευρύτερα γνωστό. Οι ρατσιστικές θεωρίες περί «ανώτερης φυλής» του 3ου Ράιχ γεννήθηκαν στην Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία. Λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Εξουσιαστικός Πόλεμος οι ιδέες των «αδελφών» Ναζί προωθούνταν από το ευγονιστικό κίνημα στις ΗΠΑ, διοργανώνοντας μέχρι και μαζικές διαδηλώσεις με τα σύμβολα των Ναζί. Το ίδρυμα Rockfeller θεωρείται ως βασικός σύνδεσμος μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών ευγονιστών και επιστημόνων. Μέχρι και ο Μένγκελε, ο «άγγελος του θανάτου» εργαζόταν σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το ίδρυμα Rockfeller πριν ξεκινήσει το «θεάρεστο» έργο του στο Άουσβιτς, από το οποίο τόσο πολύ ωφελήθηκε η σύγχρονη ιατρική…[14]

Γιατί πάμε τόσο παλιά; Ίσως γιατί η άγνοια της ιστορίας μας καταδικάζει να την δούμε να επαναλαμβάνεται σε μια διαφορετική εκδοχή. Με το τέλος της Β΄ Παγκόσμιας Ανθρωποσφαγής, το ισχυρό φαρμακευτικό καρτέλ της I.G. Farben που συναποτελούσαν οι γνωστές σήμερα BASF και Bayer παραδόθηκε στα συμφέροντα των Rockfeller στις ΗΠΑ και των Rothchild και J.P. Morgan στη Μεγάλη Βρετανία. H I.G. Farben ήταν αυτή που προμήθευε τους Ναζί με όποιο βιολογικό και φαρμακευτικό όπλο χρησιμοποιήθηκε είτε στον πόλεμο είτε στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς. Η I.G. Farben χρηματοδότησε την πολιτική πορεία του Χίτλερ και αναλάμβανε τον έλεγχο των συστημάτων υγείας των κατεκτημένων χωρών από τους Ναζί.

Οι ηγέτες του καρτέλ κατά τη δίκη της Νυρεμβέργης έπεσαν στα μαλακά και δεν έμειναν και πολύ στη φυλακή. Σύντομα επέστρεψαν στα καθήκοντά τους ως συμμέτοχοι αυτή τη φορά στις επιχειρήσεις του Rockfeller. O Fritz Ter Meer, καταδικασμένος σε 12 χρόνια στη φυλακή για εγκλήματα στο Άουσβιτς επέστρεψε το 1963 ως πρόεδρος της μεγαλύτερης φαρμακευτικής πολυεθνικής της μεταπολεμικής Γερμανίας, της Bayer. Ο Hermann Schmitz, πρόεδρος της I.G. Farben, το 1962 δημιούργησε την CAC, την Επιτροπή Κώδικα Τροφίμων (Codex Alimentarious) υπό τη σκέπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών. Ο CAC έθεσε τον στόχο ελέγχου της παγκόσμιας διατροφικής αλυσίδας, υπό τη λογική πως «όποιος ελέγχει την τροφή, ελέγχει τους ανθρώπους», και οι συστάσεις του αποτελούν από τις αρχές του 2010 νόμο για οποιοδήποτε μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Οι προδιαγραφές του CAC για τα τρόφιμα αποτελούν σήμερα πιθανόν τον «νούμερο ένα» σιωπηλό δολοφόνο του μέλλοντος, αλλά αυτό, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του, θα αναλυθεί σε επόμενο κείμενο.[15]

Ο Rockfeller, λοιπόν, γνωρίζει πολύ καλά τί λέει όταν αναφέρεται σε «ηθικά και θρησκευτικά ζητήματα», καλώντας ουσιαστικά τους φίλους του στα Ηνωμένα Έθνη να βρουν περισσότερο εύσχημες μεθόδους ώστε να συνεχίσουν το έργο των Ναζί, αυτή τη φορά σε ευρύτερους πληθυσμούς του πλανήτη, ώστε να «διασωθούν τα πλανητικά οικοσυστήματα».

Μετά απ’ όλα αυτά, ίσως μπορούμε να δούμε κάτω από μια διαφορετική οπτική την πρόσφατη επιχείρηση εμβολιασμών. Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που όλος ο κόσμος (και στις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες αυτή τη φορά) υποβλήθηκε σε ένα τρομοκρατικό κρεσέντο υστερίας σχετικά με τον υιό H1N1. Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν ή αντιμετώπιζαν σκεπτικιστικά τον εμβολιασμό υποδείχθηκαν από τα ΜΜΕ ως «κοινωνικά ανεύθυνοι». Ήταν ίσως το μεγαλύτερο πείραμα, μέχρι στιγμής, που ενσωμάτωσε συνδυασμένες τεχνικές κοινωνικού ελέγχου για την προώθηση ενός εμβολίου με συστατικά γνωστής τοξικότητας. Ο υδράργυρος (υπό τη μορφή θυμεροσόλης) είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη αυτισμού. Μελέτες στις ΗΠΑ την περίοδο 2000 – 2001 έδειξαν δραματική αύξηση του αυτισμού στα παιδιά κατά 644% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία ως συνέπεια της θυμεροσόλης από τα εμβόλια. Στις ΗΠΑ ο αυτισμός είχε πάρει διαστάσεις επιδημίας, και θεωρούνταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αναπτυξιακή αναπηρία, επηρεάζοντας 1,77 εκατομμύρια παιδιά. Η επιδημία αυτισμού είχε οδηγήσει ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ να απαγορέψουν τον υδράργυρο στα εμβόλια το 2004. Το θέμα, όμως είναι πως ο υδράργυρος χρησιμοποιείται ως συντηρητικό και αντιβακτηριδιακό στα περισσότερα εμβόλια.[16]

Παρ’ όλα αυτά, το ίδρυμα Gates, απάντησε σε σχετική έρευνα για τον υδράργυρο ότι «Η GAVI βασίζεται στην τεχνική και επιστημονική πληροφόρηση και συμβουλευτική από την Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια Εμβολίων. Βασισμένη στα πορίσματα της Επιτροπής, η GAVI και οι συνεργάτες της θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη χρήση εμβολίων που περιέχουν θυμεροσόλη». Η GAVI, (Global Alliance for Vaccines and Immunization=παγκόσμια συμμαχία για τα εμβόλια και την ανοσοποίηση), ουσιαστικά αποτελεί μια συσπείρωση δυνάμεων μεταξύ κυβερνήσεων σε ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, την UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ιδρυμάτων όπως του Rockfeller και του Gates και κατασκευαστών εμβολίων με σκοπό την προώθηση μιας παγκόσμιας καμπάνιας εμβολιασμών που αφορούν οποιαδήποτε αρρώστια και οποιαδήποτε ηλικία. Ουσιαστικά γίνεται μια μετατόπιση του ενδιαφέροντος από πλευράς φαρμακευτικής βιομηχανίας από την προώθηση των πάσης φύσεως αντιβιοτικών στην προώθηση εμβολίων.[17]

Δεν είναι τυχαίο πως οι φαρμακευτικές εταιρίες που κατασκεύασαν το εμβόλιο για τον H1N1 πήραν τη νόμιμη κατοχύρωση πως δεν θα είναι υπεύθυνες για οποιαδήποτε διεκδίκηση αποζημίωσης από πλευράς εμβολιαζόμενων με τυχόν παρενέργειες. Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη ομάδα στόχευσης των εμβολιασμών ήταν οι λεγόμενες «ευπαθείς ομάδες» δηλαδή οι έγκυες και τα παιδιά. Αυτό το πείραμα όμως δοκίμασε και το βαθμό ενότητας των κυρίαρχων και των μηχανισμών τους στην προώθηση νέου τύπου στοχεύσεων.

Πράγματι, ο βαθμός συντονισμού των κυρίαρχων υπό τα κελεύσματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ήταν εκπληκτικός. Ελάχιστες ρωγμές παρατηρήθηκαν στους κόλπους τους. Μια τέτοια ρωγμή ίσως ήταν η πρώην υπουργός υγείας της Φινλανδίας και γιατρός Rauni Kilde. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή της, ανάμεσα στα άλλα, όταν ρωτήθηκε ποιός ήταν ο σκοπός αυτής της επιχείρησης είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια «το να σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούν και ταυτόχρονα να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν. Όμως νομίζω πως αυτή τη φορά δεν θα τα καταφέρουν».[18]

Και όντως δεν τα κατάφεραν, τουλάχιστον στο βαθμό που περίμεναν. Η άρνηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων να πειθαρχήσουν στην τρομοκρατία των ΜΜΕ είναι πολύ ενθαρρυντική. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους, ή ότι δεν θα ξαναδούμε μια ανάλογη επιχείρηση στο μέλλον. Διανύουμε άλλωστε τη «δεκαετία των εμβολίων». Και, το κυριότερο, ζούμε σε μια εποχή όπου οι «κρίσεις» παράγονται και διοχετεύονται στις κοινωνίες με εξαιρετικά ταχύ ρυθμό. «Κρίση» με τον Η1Ν1, οικονομική κρίση, οικολογική κρίση από την υπερ-καταστροφή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Κόλπο του Μεξικού και που ανάλογης κλίμακας δεν έχει συμβεί ποτέ, σύντομα, ίσως, «κρίση» με το Ιράν και επέκταση του πολέμου στην Ασία… Ο κόσμος ουσιαστικά υποβάλλεται σε ένα καθεστώς κυλιόμενων και διαρκών «κρίσεων» σε όλα επίπεδα με σκοπό την ολοκλήρωση τόσο της κυριαρχικής ενοποίησης όσο και του ελέγχου της πάνω στον κόσμο. Τα κελεύσματα περί αποπληθυσμού αποτελούν μία μόνο από τις πολλές πτυχές αυτού του ελέγχου. Είναι ευκολότερο να ελέγχεις 1 ή 2 δισεκατομμύρια ανθρώπων απ’ ότι 9 ή περισσότερα δισεκατομμύρια στο μέλλον.

Η επιχείρηση αυτή των εμβολιασμών σηματοδότησε την απόπειρα επέκτασης της πολιτικής που μέχρι πρότινος εφαρμοζόταν συνήθως στις λεγόμενες «αναπτυσσόμενες χώρες». Και φυσικά δεν είναι άσχετη με το γεγονός πως ήρθε η ώρα και για τις «ανεπτυγμένες» κοινωνίες της Δύσης να δοκιμάσουν τα «σωτήρια» προγράμματα και τις συστάσεις του ΔΝΤ μετά από δεκαετίες εφαρμογής τους στις «αναπτυσσόμενες» χώρες. Ήδη τον Μάρτιο του 2009, ο Jonathon Porrit, σύμβουλος του Gordon Brawn στη Μεγάλη Βρετανία, συνέστησε πως ο πληθυσμός της χώρας θα πρέπει να μειωθεί σε 30 εκατομμύρια (από περίπου 60 που είναι σήμερα) «προκειμένου να μπορεί να υπάρχει μια βιώσιμη κοινωνία».[19] Χαρακτηριστικό είναι πως στη Μεγάλη Βρετανία οι πολιτικές πληθυσμιακού ελέγχου γίνεται προσπάθεια να περάσουν και στο λεγόμενο lifestyle. Το «Love it», ένα δημοφιλές περιοδικό με γυναικείο κοινό έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Young, Single and Sterilized» (νέα, μόνη και στειρωμένη). Εκεί, γυναίκες (ανάμεσά τους ένα κορίτσι 18 χρονών) περιγράφουν πως υποβλήθηκαν σε επέμβαση στείρωσης ώστε να μην έχουν ποτέ το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης στην ερωτική της ζωή… Για τη 18χρονη, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε κλινική που είχε ιδρύσει το 1921 η Marie Stopes, φεμινίστρια της εποχής και μετέπειτα συμπαθούσα των Ναζί, η οποία υποστήριζε πως οι μη λευκοί, φτωχοί και οι «κακοί χαρακτήρες» θα έπρεπε να υποβάλλονταν σε στείρωση.[20]

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%b8%cf%85%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%824Από-πληθυσμοποίηση: ο πόλεμος ενάντια στο ανθρώπινο γένος

Τελικά, όλα συνδέονται σ’ αυτόν τον κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για ιδεολογικού τύπου αφαιρέσεις της πραγματικότητας, υπό την καθοδήγηση των εξουσιαστών… Η ζωντανή ευγονιστική κληρονομιά των Ναζί συνδυασμένη με στρεβλωμένες αντιλήψεις που εντάσσονται στα πλαίσια της συζήτησης γύρω από τη «γυναικεία χειραφέτηση», σερβιριζόμενων μέσα από το «χαλαρό πνεύμα» της κοινωνικής μηχανικής του lifestyle. Η «χειραφέτηση» για το «άλλο μισό του ουρανού» περνά μέσα από τη βίαιη άρνηση ενός βαθύτερου χαρακτηριστικού της, για να επιβεβαιώσει το παλιό εξουσιαστικό όνειρο δήθεν «ανθρώπινης χειραφέτησης»: Την κυριαρχία του ανθρώπου πάνω στη φύση. Αυτήν την ταλαίπωρη φύση που κατά τα άλλα θέλουν να «προστατέψουν».

Το θέμα δεν είναι πως οι ίδιοι οι κυρίαρχοι δεν μας ενημερώνουν για τις προθέσεις τους. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, τίποτα που να μην έχει ειπωθεί και μάλιστα από καιρό. Δεν το βροντοφώναξαν βέβαια στα ΜΜΕ και ίσως αυτό είναι το πρόβλημα όσων είναι συνηθισμένοι στην «έγκυρη ενημέρωση» του Πρετεντέρη ή του Χατζηνικολάου και των ομοίων τους. Το θέμα είναι πως το σοκ μιας δυσοίωνης προοπτικής πολλές φορές κάνει τους ανθρώπους να μην πιστεύουν αυτά που βλέπουν τα μάτια τους κι αυτά που ακούν τ’ αυτιά τους. Ας τους απολαύσουμε:

«Θα πρέπει να πάρουμε δρακόντεια μέτρα δημογραφικής μείωσης ενάντια στη θέληση των πληθυσμών. Η μείωση του ρυθμού γεννήσεων αποδείχθηκε αδύνατη ή ανεπαρκής. Επομένως θα πρέπει να αυξήσουμε το ρυθμό θανάτων. Πώς; Από φυσικά αίτια. Την πείνα και την ασθένεια». (Robert McNamara, πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, πρώην Πολιτειακός Γραμματέας των ΗΠΑ, αυτός που διέταξε τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Βιετνάμ και μέλος του Διευρυμένου Προγράμματος Ανοσοποίησης του πληθυσμού στις ΗΠΑ). Προσέξτε την Οργουελική ονομασία: «Διευρυμένο Πρόγραμμα Ανοσοποίησης πληθυσμού».

«Θα πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο καθαρά σχετικά με τη σεξουαλικότητα, την αντισύλληψη, την έκτρωση, σχετικά με τις αξίες που ελέγχουν τον πληθυσμό, επειδή η οικολογική κρίση είναι εν συντομία η κρίση υπερπληθυσμού. Μειώστε τον πληθυσμό κατά 90% και δεν θα έχουν απομείνει αρκετοί άνθρωποι για να κάνουν κάποια σοβαρή οικολογική καταστροφή». (Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης).

Μα και ο Turner δεν μιλούσε τότε για μείωση κατά 90%; Δεν θυμόμαστε τότε τον Γκορμπατσώφ να ήταν κολλητός του… Απ’ ότι φαίνεται η συμφωνία για την ενοποίηση της κυριαρχίας μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης περιελάμβανε και παραμέτρους που δεν είχαμε αντιληφθεί τότε.

Κατά Γκορμπατσώφ, λοιπόν, η απίστευτη οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού είναι αποτέλεσμα γενικά κι αόριστα του «πληθυσμού» ή της «ανθρώπινης δραστηριότητας». Όχι βέβαια της BP. Όχι βέβαια της Hallibarton του γνωστού «γερακιού» Ντικ Τσέινι που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης στην πλατφόρμα πριν το «ατύχημα». Όταν έχουμε αρχίσει ήδη να ακούμε για στρατιωτική προετοιμασία εκκένωσης όλων των παράκτιων περιοχών στον Κόλπο του Μεξικού, όταν ήδη ακούμε για τον πολύ μεγάλο αριθμό ασθενειών και θανάτων που θα προκληθούν από τη διάχυση πετρελαίου και των δηλητηρίων που το συνοδεύουν σε τέτοια κλίμακα, ποιοί υφίστανται τα αποτελέσματα της λεγόμενης «ανθρώπινης δραστηριότητας»; Τα αφεντικά της BP ή της Hallibarton;

Τι συμπέρασμα βγαίνει απ’ όλα αυτά; Υφίσταται μια ισχυρή μερίδα της παγκόσμιας κυριαρχίας με άμεσες ιδεολογικές αναφορές στα προτάγματα του Μάλθους, πατέρα της ευγονικής. Καλούμαστε υπογείως και ευσχήμως να αποδεχτούμε τη «σωτηρία» αυτού του πλανήτη συναινώντας στην απαλλαγή του από τις βλαβερές παρουσίες μας. Καμία κουβέντα για το ποιοί ακριβώς και με ποιον τρόπο προώθησαν και προωθούν τη μόλυνση και ρύπανση του πλανήτη εδώ και δύο αιώνες τουλάχιστον. Κουβέντα για το πώς ακριβώς δημιουργείται και αναπαράγεται η εξαθλίωση και η μιζέρια δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Κουβέντα για το ιδεολόγημα της διαρκούς οικονομικής ανάπτυξης που δημιουργεί τη φούσκα που απομυζά κοινωνικές και φυσικές δυνάμεις. Κουβέντα, για το ποιοι επέβαλλαν τις συνθήκες ξεριζωμού των ανθρώπων από την ύπαιθρο, τον διαχωρισμό τους από τη φύση και το στοίβαγμά τους στις πόλεις για να βράζουν περισσότερο ελεγχόμενοι στο ζουμί τους. Κουβέντα για την συστηματική καταστροφή της γεωργίας στην ύπαιθρο μέσω κρατικών και υπερεθνικών πολιτικών ώστε καμία κοινωνία να μην είναι αυτάρκης, αλλά ούτε και να ελέγχει την ποιότητα της τροφής της. Κουβέντα για τη συστηματική και διαχρονική προσπάθεια καθυπόταξης που αποκόβει τους ανθρώπους από τις ίδιες τους τις φυσικές και κοινωνικές ρίζες ώστε να μην ξέρουν από που προήλθαν και που πηγαίνουν. Έτσι ώστε να έχουν μάθει να αποδέχονται σαν παράγοντα «αξιοπρεπούς ζωής» το air condition. Και πόσα άλλα… Όμως δεν υπάρχουν όλα αυτά. Υπάρχει μόνο μια συντριπτική πλειοψηφία (υπ)ανθρώπων με ενδογενείς «κακές συνήθειες» που βλάπτουν τον πλανήτη και που δεν εννοούν να τις ξεπεράσουν… Και σαν να μη φτάνουν όλα τ’ άλλα έχουν και την κακή συνήθεια της αναπαραγωγής!!!

Ίσως είναι υπερβολικό για εμάς να φανταστούμε να εφαρμόζεται π.χ. στην Ελλάδα ή κάπου στην Ευρώπη ή στην Αμερική το πρότυπο του «ενός παιδιού» της Κίνας που τόσο εξυμνείται από τον Turner και τον Pianca. Δηλαδή, κρατικοί υπάλληλοι να εισβάλλουν σε σπίτια οικογενειών με δεύτερο νεογέννητο παιδί για να αρπάξουν το παιδί (προς «άγνωστη» κατεύθυνση…) και να επιβάλλουν πρόστιμα ή και φυλακίσεις για τους «παρανομούντες» γονείς. Ίσως είναι υπερβολικό να φανταστούμε το να μας επιβάλλονται φόροι μόνο και μόνο επειδή υπάρχουμε, επειδή παράγουμε CO2 αναπνέοντας. Ναι, είναι νωρίς ακόμα. Όμως, τα τωρινά και πρόσφατα γεγονότα σε συνδυασμό με την συστηματική προπαγάνδα συμμετέχουν στη διαμόρφωση των μελλοντικών εξελίξεων. Όσο ο εξανδραποδισμός των ανθρώπων και των κοινωνιών εμβαθύνεται θα είναι ευκολότερο να δούμε μπροστά μας τέτοιες καταστάσεις, πιθανόν και υπό το τρομοκρατικό περιτύλιγμα κάποιας κατασκευασμένης «κρίσης» σε 10, 20, 30 χρόνια από τώρα.

Και ποιοί τελικά ανήκουν στους «τυχερούς» των 300 εκατομμυρίων ή των 2 δισεκατομμυρίων που τους χαλαλίζεται η ζωή; Ποιοί είναι οι εκλεκτοί που θα «κληρονομήσωσι την Γην»; Όλοι οι θιασώτες της παγκόσμιας κυριαρχίας και μια μικρή στρατιά πειθήνιων σκλάβων; Οι Ναζί ήδη φαντάζουν παιδική χαρά μπροστά τους. Και έχουν πάρει το μάθημά τους από αυτούς. Το «ολοκαύτωμα» του μέλλοντος μέσα στα επόμενα 30-40 χρόνια δεν χρειάζεται να είναι τόσο εξόφθαλμο και κραυγαλέο. Αλλά να έχει τη μορφή σιωπηλών δολοφονιών, είτε από την πείνα, είτε από την αναπόφευκτη κατάρρευση του ανθρώπινου οργανισμού που προκαλείται από το αδυνάτισμα του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω εμβολίων, αποβιταμινωμένης σκουπιδο-τροφής και αγχωτικής διαβίωσης.

Μέσω των ψευδοεπιστημονικών επιχειρημάτων περί παγκόσμιας υπερθέρμανσης, καθώς και της εξάντλησης των φυσικών πόρων, οι κυρίαρχοι βρήκαν την ιδεολογική πλατφόρμα για να εντοπίσουν και να εξειδικεύσουν το πρόβλημα στους ίδιους τους ανθρώπους, γενικά και αόριστα, οι οποίοι πλέον στοχεύονται μαζικά και αδιακρίτως. Η «λύση» φαντάζει αναπόφευκτη: Ο πληθυσμός πρέπει να μειωθεί (να «σταθεροποιηθεί» είναι η εύσχημη ορολογία). Και το μέγεθος του διακυβεύματος (η υποτιθέμενη «σωτηρία του πλανήτη») είναι αρκετό για να αναιρέσει κάθε φραγμό και να αιτιολογήσει κάθε χρησιμοποιούμενο μέσο. Πρόκειται για πολύ προσεκτικά τοποθετημένη επιχειρηματολογία παρόλη την απλοϊκότητά της. Κι αυτό γιατί μπορεί να συσπειρώσει (σε ότι αφορά την ανάλυση των αιτίων) αρκετές μερικοποιημένες και αποσπασματικές απόψεις περιβαλλοντικού προβληματισμού και ανθρώπινης εξέλιξης. Και τελικώς να καταδείξει πως η απόσταση από τις «πράσινες ανησυχίες» της κυριαρχίας έως τη μαζική δολοφονία είναι πολύ μικρή, ή, αλλιώς, ότι η γενοκτονία μπορεί να αποδειχθεί το άκρον άωτο του περιβαλλοντισμού.

Η ιστορική πορεία της κυριαρχίας, της εξουσίας γενικότερα και των ανθρώπων που την εξασκούν, διακρίνεται από ένα εσκεμμένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Από τη μια δημιουργεί το πρόβλημα κι από την άλλη έρχεται να παίξει το ρόλο του «ήρωα» προσφέροντας τη «λύση», η οποία πάντα αποδεικνύεται χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα. Και η λύση είναι πάντα εκβιαστική όπως και το αρχικό πρόβλημα. Αυτό το μοτίβο επαναλαμβάνεται εδώ και αιώνες δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο που απλώς οδηγεί τα πράγματα στο να χειροτερεύουν διαρκώς. Η ανθρωπότητα βρίσκεται εδώ και αιώνες σε μια συστηματική πορεία καθυπόταξης από κυριαρχικές δυνάμεις, έλλειψης ελευθερίας και διαστροφής της ίδιας της έννοιας της ελευθερίας. Πορεία καθυπόταξης που πέρασε και μέσα από την καταστροφή της φύσης, καθώς αυτή ήταν πάντα καταφύγιο τόσο επιβίωσης όσο και έμπνευσης για τις ανθρώπινες κοινότητες. Και σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κρατικούς και διεθνείς οργανισμούς και μηχανισμούς που έχουν αποκτήσει βαθιές ρίζες στα κοινωνικά τεκταινόμενα.

Δύσκολα γίνεται κατανοητό πως το αληθινό και ουσιαστικό πρόβλημα του πλανήτη και της ανθρωπότητας είναι η ανελευθερία. Και δεν εννοούμε την «ελευθερία» του να επιβάλλεσαι με οποιονδήποτε μέσο σε ανθρώπους, σε καταστάσεις ή στην ίδια τη φύση. Αυτού του είδους η κυριολεκτική σκλαβιά ανήκει αποκλειστικά στην κυριαρχία. Η ελευθερία στους ανθρώπους είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη βαθιά, βαθύτατη συνειδητοποίηση της σύνδεσης και αλληλεπίδρασης των πάντων με τα πάντα. Άνθρωποι, κοινωνία, φύση, ζώα, φυτά ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει. Αυτή η αίσθηση ενότητας και αλληλεπίδρασης ήταν που έδινε εξ’ αρχής το μέτρο στους ανθρώπους για το τι έπρεπε και τι δεν έπρεπε να κάνουν, ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, πώς να επιβιώσουν και πως να γιατρευτούν. Έτσι, δεν χρειαζόταν να πείσει κάποιος αυτούς τους ανθρώπους για το ότι, για παράδειγμα, οφείλουν να σέβονται τη φύση. Θα ήταν σαν να προσπαθούσε να τους πείσει ότι πρέπει να σέβονται τον εαυτό τους. Αυτή η αίσθηση και διερεύνηση της ενότητας ήταν πηγή ουσιαστικής γνώσης, και όσο αυτού του είδους η γνώση διευρυνόταν τόσο διευρυνόταν και η δημιουργικότητα και η ελευθερία. Η βίαιη πορεία αιώνων καθυπόταξης στην οποία αναφερόμαστε είχε σαν πρώτο μέλημά της την διάρρηξη όλων αυτών των λεπτών σχέσεων, τον διαχωρισμό και την εργαλειακή αντιμετώπιση των πάντων προς όφελος των πιο αδίστακτων που ήθελαν να κάνουν κουμάντο στον κόσμο. Το γιατί, ίσως μας το εξήγησε καλύτερα ένας άλλος «ακούραστος εργάτης» της κυριαρχικής ενοποίησης, ο Χένρυ Κίσσιγκερ: «η εξουσία είναι το ύψιστο αφροδιασιακό». Ο Κίσσιγκερ και οι όμοιοί του εάν δεν ήταν υπεύθυνοι για τα μύρια όσα εγκλήματα θα ήταν κυριολεκτικά αξιολύπητοι.

Το θέμα είναι πως οι άνθρωποι και οι κοινωνίες οφείλουν να δώσουν οι ίδιοι σοβαρές και ειλικρινείς απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα. Μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ελπιδοφόρα και ουσιαστική απελευθερωτική κοινωνική προοπτική συντηρώντας έστω μέρη αυτού του εξουσιαστικού συστήματος; Μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη; Μπορεί να υπάρξει έξω από τη φύση και σε πιο περιβάλλον; Μπορεί να υπάρξει εντός των πόλεων; Μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτάρκεια και άμεσο κοινωνικό έλεγχο σε βασικούς τομείς επιβίωσης όπως η τροφή και η ίαση; Μπορεί να υπάρξει δίχως γνώση και δίχως σύνθεση των γνώσεων των ανθρώπων; Μπορεί να υπάρξει στη βάση του οποιουδήποτε κεντρικού οικονομικού μοντέλου; Μπορεί να υπάρξει στη βάση της σημερινής τεχνολογίας;

Όσο σαν άνθρωποι και σαν κοινωνίες δεν αναρωτιόμαστε και δεν επιχειρούμε, έστω, απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήματα, τις απαντήσεις θα τις δίνουν οι εξουσιαστές. Και είναι πολύ ξεκάθαρες. Τεχνολογικού, οικονομικού και στρατιωτικού τύπου δικτατορίες σε όλον τον πλανήτη και τελική «επίλυση», μέσα σε λίγες δεκαετίες, του ανταγωνισμού κοινωνίας-κυριαρχίας μέσω του αφανισμού ευρύτερων πληθυσμών με ποικίλα μέσα. Όχι ότι πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουν. Οι άνθρωποι αποδείχθηκαν πολύ ανθεκτικοί και ευέλικτοι σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους. Τα ερωτήματα, όμως, είναι εκεί και περιμένουν.

Θόδωρος

 

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

  1. http://www.ted.com/talks/bill_gates.html
  2. http://www.youtube.com/watch?v= DSlB1nW4S54&feature=related
  3. http://www.sas.org/tcs/weeklyIssues_2006/2006-04-07/feature1p/index.html)
  4. http://www.myspace.com/philadelphia911truth
  5. http://www.youtube.com/watch?v= lZJSJ9ilELM&NR=1
  6. http://www.youtube.com/watch?v= ClqUcScwnn8&feature=related
  7. http://www.sydneyminingclub.org/presentations/2008/november/plimer/player.html
  8. http://www.educate-yourself.org/vcd/vcdvaccineslacedwithbirthcontrol.shtml http://www.akha.org/content/medicaldocuments/antipregnancyvaccine.html http://www.tetrahedron.org/articles/new_world_order/HcG_Vaccine_for_Pop._Control.html
  9. http://www.freepatentsonline.com/ 5733553.html
  10. http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/ 8674380.stm
  11. http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/davos/7106626/Bill-Gates-makes-10-billion-vaccine-pledge.html
  12. http://www.lifesitenews.com/ldn/2004/mar/ 04031101.html
  13. http://www.all.org/article.php?id=10105
  14. http://www.whale.to/b/black4.html
  15. http://www4.dr-rath-foundation.org/open_letters/pharma_laws_history.html#rockefeller
  16. http://www.nationalautismassociation.org/ thimerosal.php
  17. http://www.whale.to/vaccine/gavi.html
  18. http://www.youtube.com/watch?v= Unm7EgXLyak&feature=related
  19. http://www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article5950442.ece
  20. http://www.wiseupjournal.com/?p=555
Δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φ. 97, Σεπτέμβριος 2010

Αναδημοσίευση από το Anarchypress: https://anarchypress.wordpress.com/2016/10/15/%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%b8%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%bf%ce%b4%ce%b5%cf%8d/

 

 

Comments are closed.