ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 202ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 202ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από το Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο σε σημεία όπου διατίθεται ο ημερήσιος και περιοδικός τύπος.

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

«Είπατε τω βασιλήι, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά,
Ουκέτι Φοίβος έχει καλύβαν ου μαντίδα δάφνην,
ου παγάν λαλεούσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ».

«Πείτε στον βασιλιά, ότι το μεγαλόπρεπο μέγαρο έπεσε στο έδαφος.
Ο Φοίβος δεν έχει πια καλύβι, ούτε τη δάφνη που προφητεύει,
ούτε την πηγή που μιλάει και το ομιλητικό νερό στέρεψε κι αυτό».

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα σύνορα του Έβρου, αλλά και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να εκπλήττουν, αλλά δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Το τουρκικό κράτος και ενώ εξελίσσεται πλέον ένας τουρκοσυριακός πόλεμος την έκβαση του οποίου θα κρίνουν, κυρίως, οι συμφωνίες ΝΑΤΟ-ΕΕ και ρωσικού κράτους, επιλέγει να διεξάγει την ίδια στιγμή μια υβριδική στρατιωτική επιχείρηση τόσο στα σύνορα του Έβρου όσο και στα νησιά που προαναφέρθηκαν, χρησιμοποιώντας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην μια περίπτωση, ενώ στην δεύτερη το σενάριο φαίνεται εφιαλτικότερο καθ’ ότι πληροφορίες μιλούν για 150.000 ανθρώπους, που περιμένουν στα τουρκικά παράλια απέναντι από την Μυτιλήνη.

Το τουρκικό κράτος φαίνεται να τα παίζει, αυτή την στιγμή, όλα για όλα. Θεωρούμε ότι ο παλαιότερος (;) σχεδιασμός σημαντικών κυριαρχικών δυνάμεων για κατάτμηση του τουρκικού κράτους δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι, γεγονός που είναι εν γνώσει, φυσικά, των τούρκων εξουσιαστών.

Οι καταστάσεις, λοιπόν, που εξελίσσονται και αυτές που αναπόδραστα βρίσκονται προ των πυλών, δεν προμηνύουν τίποτα το θετικό για τους εξουσιαζόμενους είτε αυτοί βρίσκονται από την μια πλευρά του Αιγαίου είτε από την απέναντι. Αμφότερες οι κοινωνίες είναι ιδιαίτερα πιεσμένες, στην περίπτωσή μας με αφορμή την δεκαετή «κρίση», ενώ η περίπτωση της τουρκικής κοινωνίας είναι ακόμη πιο επιβαρυμένη λόγω των γνωστών συνεπειών της απόπειρας πραξικοπήματος πριν από λίγα χρόνια και φυσικά της συμμετοχής του τουρκικού κράτους σε μια σοβαρή εμπόλεμη κατάσταση από τη οποία θα κριθούν κρίσιμοι κυριαρχικοί συσχετισμοί.

Και δυστυχώς κοινωνίες σε βαθιά παρακμή και αποσύνθεση, κοινωνίες εξαντλημένες όσον αφορά στην δυνατότητα εκδήλωσης μιας υποτυπώδους αγωνιστικότητας, κοινωνίες ακινητοποιημένες και χειραγωγούμενες από τα εξουσιαστικά κελεύσματα είναι δύσκολο να αντέξουν επί πλέον πίεση, καθώς δεν μπορούν να επεξεργαστούν, έστω και με σχετικό τρόπο, ορισμένες ιδέες.

Σε τέτοιες συνθήκες, η σύγχυση, ο αποπροσανατολισμός, η διάλυση του κοινωνικού ιστού θα φέρει, όπως συνήθως, τα χειρότερα αποτελέσματα και θα αναδείξει την πιο αποκρουστική όψη μιας κοινωνίας, που η παρακμή της φαίνεται να μην έχει πάτο. Τα χειρότερα είναι προ των πυλών, επειδή η κοινωνική παράδοση έχει προηγηθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Είθε να διασωθούν ψήγματα ανθρωπιάς και αποχής από εκδηλώσεις κοινωνικού κανιβαλισμού, που μόνο την εξουσία θα θρέψουν, επειδή η ίδια ευθύνεται και επενδύει σ’ αυτές…

Μάρτιος 2020

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό
Ἡ «ἀναρχικὴ κοινωνία»
Η διαπόμπευση μιας οικογένειας προσφύγων και ο κοινωνικός κανιβαλισμός
Επιστροφή στην αρχαία μέθοδο
Τα σέβη μας στους αγωνιζόμενους νησιώτες Λέσβου, Χίου και Σάμου
Ιοί και μάσκες
«Ο Νίτσε ήταν αναρχικός»: η άγνωστη σύνδεση των απόψεων της EMMA ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ με τις ιδέες του ΝΙΤΣΕ
Ξυπόλυτος τους έμαθες τους δρόμους
10 χρόνια από την δολοφονία του αναρχικού Λάμπρου Φούντα…
Βιβλιοδιαδρομές: Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
Μικρά και Μεγάλα
ΠΟΝΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ…ΕΞ ΥΠΝΟΥ

Anarchy.gr

Comments are closed.