Εξέγερση στη Μινεάπολη μετά την δημόσια εκτέλεση του George Floyd από μπάτσο

Εξέγερση στη Μινεάπολη μετά την δημόσια εκτέλεση του George Floyd από μπάτσο

Λευκοί μπάτσοι σκότωσαν σε δημόσια θέα τον αφροαμερικανό George Floyd την Δευτέρα 26/8 στην Μινεάπολη των ΗΠΑ. Οι μπάτσοι έβγαλαν από το αμάξι τον Floyd του πέρασαν χειροπέδες, τον ξάπλωσαν στο έδαφος και ένας εξ αυτών τον πάτησε με το γόνατο στον λαιμό μέχρι να πνιγεί, μην δίνοντας σημασία στις εκκλήσεις του Floyd, αλλά και του κόσμου ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Ο σαδισμός του μπάτσου ήταν σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και όταν ο Floyd είχε σταματήσει να αναπνέει εκείνος δεν έφευγε από πάνω του.

Το δημόσιο αυτό έγκλημα άναψε της φωτιά της εξέγερσης στην Μινεάπολη. Πολλά κτήρια έχουν πυρποληθεί, καταστήματα έχουν λεηλατηθεί, ενώ υπάρχουν συνεχόμενες συγκρούσεις με τους μπάτσους. Κάποιοι ακροβολίστηκαν στις στέγες κτιρίων και από εκεί έριχναν δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Το σπίτι του αστυνομικού που έπνιξε τον Floyd, φυλάσσεται από δεκάδες πάνοπλους μπάτσους και πολιορκείται από διαδηλωτές.

Η δολοφονία του Floyd έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες που πραγματοποιούν οι μπάτσοι. Ενδεικτικά για το 2019 η αστυνομία σκότωσε 1099 άτομα εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι αφροαμερικανοί. Επίσης, το 2017 φονεύθηκαν 68 άοπλοι άνθρωποι σε σύνολο 995 δολοφονιών, το 2016 σκοτώθηκαν 963 εκ των οποίων οι 51 ήταν άοπλοι και το 2015 από τους 995 φονευθέντες οι 94 ήταν άοπλοι. Όλοι είχαν ονόματα και ζωές.

Η δολοφονία του George Floyd που έγινε σε δημόσια θέα, είναι δολοφονία ενός φίλου, του πατέρα, του γιού, της μάνας, του παππού και της ίδιας της ζωής που με λύσσα της επιτίθεται το σκοτάδι της εξουσίας. Η εξέγερση που μόλις άναψε στην Μινεάπολη, ας κρατήσει μέχρι να γκρεμιστούν όλοι αυτοί που εχθρεύονται την ζωή και μετατρέπουν τις ζωές σε αριθμούς νεκρών.

Ελευθερόκοκκος

Αναδημοσίευση από το Anarchypress:

Εξέγερση στη Μινεάπολη μετά την δημόσια εκτέλεση του George Floyd από μπάτσο

Comments are closed.