ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 191ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 191ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο σε σημεία όπου διατίθεται ο ημερήσιος και περιοδικός τύπος.

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης τονίζουν με έντονο τρόπο την ανησυχία τους για το γεγονός ότι ο Συριζα θεωρεί την άνοδο του στην εξουσία ως αλλαγή καθεστώτος και όχι ως μια ακόμη εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία και ως εκ τούτου υπολογίζουν ότι μπορεί να προκύψει με μεγάλη πιθανότητα μια ακόμη «θεσμική εκτροπή» εκ μέρους του.

Η υποκρισία και των μεν και των δε είναι πράγματι εκκωφαντική. Το θράσος τους ακόμη μεγαλύτερο. Μήπως ξεχνούν ότι το καθεστώς Τσίπρα επιβλήθηκε, ακριβώς, επειδή όλοι οι υπόλοιποι «παλαιοί» κομματικοί σχηματισμοί έστρωσαν το χαλί; Μήπως υποτιμούν το γεγονός της απορρόφησης εκ μέρους του καθεστώτος Τσίπρα των κοινωνικών κραδασμών που οι «προηγούμενοι» αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν; Μήπως ξεχνούν τις τόσες και τόσες φορές που η αριστερά, κομμουνιστική ή μη, αποδείχθηκε στυλοβάτης του πολιτικού συστήματος μεταπολιτευτικά; Μήπως, επίσης, έχουν λησμονήσει ότι τα δύο μνημόνια που πέρασε η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση έχουν και την υπογραφή όλων των υπολοίπων;

Όχι βέβαια. Πρόσφατα ο Θ. Διαμαντόπουλος μέχρι πρότινος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων υποστήριξε ότι είναι δεδομένη η ιδεολογική σύγκλιση ΝΔ και Συριζα και ότι οι «διαφορές», που θα επιδιωχθεί να προβληθούν κατά την προεκλογική περίοδο θα έχουν να κάνουν από την μια πλευρά με την προστασία του κοινωνικού κράτους και από την άλλη πλευρά με την ανάπτυξη.

Τότε, περί τίνος πρόκειται; Ο «καυγάς» εν ολίγοις γίνεται για τους όρους με τους οποίους θα διαχειριστούν από κοινού οι μεν και οι δε την επόμενη ημέρα. Αυτό ακριβώς διακυβεύεται και με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, είτε γίνουν τον Οκτώβριο είτε νωρίτερα. Οι «κακές γλώσσες» πάντως …ορκίζονται ότι ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα όπου σταθεί και όπου βρεθεί διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Εκτός απροόπτου αυτό το σενάριο προϋποθέτει ορισμένες εξελίξεις, που ενδεχομένως να μειώσουν την λεγόμενη ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα. Οι αμερικάνοι «φίλοι», καθώς και η γερμανική πλευρά δεν δείχνουν ότι έχουν κάποιο λόγο να βιάζονται. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι το καθεστώς Τσίπρα τούς είναι ακόμη χρήσιμο, ενώ μια εναλλαγή στην εξουσία δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι το δουλικό τους δεν θα είναι και στο μέλλον αξιοποιήσιμο…

Μάρτιος 2019

anarchy.gr

Comments are closed.