Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

https://anarchypress.files.wordpress.com/2018/12/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82.jpg«Όλες οι χώρες της Βαλκανικής πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της συνεργασίας, όλες οι χώρες της Βαλκανικής να βασίσουν το όραμά τους για την ένταξη στην ΕΕ στην ανάγκη συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο άρα ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, ο σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων καθώς και η διασφάλιση του κράτους δικαίου είναι απαράβατα κριτήρια για ένταξη στην ΕΕ», δήλωσε με αποφασιστικότητα ο Αλέξης Τσίπρας για να τρομάξει την Αλβανική κυβέρνηση, που …τόλμησε πρόσφατα να κρατικοποιήσει τις περιουσίες μέρους της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα.

Υπέρτατος υπερασπιστής των αδυνάτων ο μεγάλος κομμουνιστής ηγέτης. Άλλωστε, το απέδειξε πρόσφατα. Θα μπορούσε άραγε το αλβανικό κράτος να δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Κατσίφα σε μια δύσβατη περιοχή, όπου δεν είχε την παραμικρή φυσική ή άλλου είδους κάλυψη, δηλαδή σε συνθήκες, όπου με ευκολία οι ειδικές δυνάμεις θα μπορούσαν να τον είχαν αφοπλίσει, έστω τραυματίζοντάς τον ή προκαλώντας τον να παραδοθεί καλώντας κάποιο συγγενικό του πρόσωπο ως μεσολαβητή; Σε καμμία περίπτωση, κατά την γνώμη μας, αν δεν είχε την σύμφωνη γνώμη τόσο του καθεστώτος Τσίπρα όσο και των αμερικανών φίλων, τις πρακτικές των οποίων επικαλέσθηκε ο Πάγκαλος για να νομιμοποιήσει την δολοφονία.

Οι δηλώσεις Παγκάλου οι οποίες προβλήθηκαν δεόντως από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης είναι ενδεικτικές: «Είχε όπλο ή δεν είχε; Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες».

Ο Πάγκαλος μπορεί να προβάλλεται σαν ένας γραφικός παλαίμαχος πολιτικός που δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, αλλά πρόκειται για ένα πρώην υπουργό εξωτερικών του οποίου οι δηλώσεις προσφέρουν ένα μέρος της νομιμοποίησης της δολοφονίας Κατσίφα από το αλβανικό κράτος. Ο Πάγκαλος βέβαια δεν έκανε μόνος ολόκληρη την βρωμοδουλειά αφού κινήθηκε πάνω στο χαλί που έστρωσε η ενορχηστρωμένη συκοφάντηση του νεκρού Κατσίφα από τα εγχώρια ΜΜΕ φυσικά κατ’ εντολήν όπως γίνεται παραδοσιακά σε τέτοιες περιπτώσεις. Όσο για τους διάφορους κινηματίες που σταθερά πλέον και απροκάλυπτα συντάσσονται με διάφορες αφορμές με την κρατική προπαγάνδα του καθεστώτος Τσίπρα, θα τους θυμίσουμε την περίπτωση της δολοφονίας του Μ. Πρέκα το 1987 στην Καλογρέζα.

Και ο νοών νοεί­το…

Λ.

 

Δημοσιεύτηκε στο Anarchypress:

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

Comments are closed.