ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ…

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ…

https://anarchypress.files.wordpress.com/2018/11/xeri.jpgΛάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια, αναγνωρίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα της έκκλησης και την αγωνία που κινητοποίησαν τον άγνωστο σε εμάς αποστολέα της…

Σύντροφοι,

Με αγωνία και τρέμοντας από συγκίνηση σάς γράφω αυτό το γράμμα.

Γνωρίζω τις ευαισθησίες σας και για τον λόγο αυτό τόλμησα να σας ενοχλήσω ελπίζοντας ότι οι ανησυχίες μου και η κραυγή αγωνίας μου θα εισακουστούν, θα προβληματίσουν, όχι μόνον εσάς, αλλά και πλήθος συντρόφων, που μάλλον έχουν υποτιμήσει τον κίνδυνο που απειλεί το ανταγωνιστικό κίνημα.

Και ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρξιακής φύσεως. Όχι, μην τρομάζετε. Δεν πέφτει πρόωρα η κυβέρνηση. Μην πάει ο νους σας στο κακό. Η ώρα η κρίσιμη, όμως, πλησιάζει. Η Δεξιά είναι έτοιμη να σηκώσει κεφάλι, έφτασε μάλιστα στο σημείο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έγινε καθεστώς και ότι δεν μπορεί να κρύψει την μανία της για την εξουσία.

Ποιοι μιλάνε τώρα, σύντροφοι; Αυτοί που δεν ζήτησαν μια συγγνώμη για την διαφθορά επί των ημερών τους; Και αυτή η τσούχτρα η Φώφη από κοντά, να κάνει πλάτες; Όμως, ας μην αποπροσανατολιζόμαστε, όπως θα ήθελαν τα ρετάλια της διαπλοκής και των ΜΜΕ, τα βοθροκάναλα και οι σπιούνοι τους.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Και έχει όνομα. Και το όνομα αυτού …Κυριάκος.

Ναι, ο Κυριάκος. Αυτό το υδροκέφαλο τέρας, η έχιδνα η διμούτσινη, το τέκνο του ροφού, του Αποστάτη. Ο εκπρόσωπος του παλαιού κομματικού συστήματος σήκωσε κεφάλι σύντροφοι, και απειλεί. Οι πιο σκοτεινές μέρες του παρελθόντος ξαναζωντανεύουν.

Τρέμω ολόκληρος, σύγκορμος ριγώ, σύντροφοι, και μόνο στην ιδέα ότι η παλινόρθωση της Δεξιάς είναι προ των πυλών, ότι ο Γουρλομάτης έρχεται για να σαρώσει όλες τις κατακτήσεις μας, να καταργήσει το «άσυλο», να βάλει λουκέτο στις κινηματικές δομές μας, να στείλει τα φουσάτα των ταγματασφαλιτών στα ελεύθερα εδάφη μας, στα τιμημένα Εξάρχεια, που δοξάζονται μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερο.

Ορισμένα μικροπροβλήματα πράγματι υπάρχουν· μαστρωποί ντόπιοι και ξένοι, προστασίες, διακίνηση ναρκωτικών, εκατοντάδες αιματηρές ληστείες και κλοπές, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες και δολοφονίες μελών τους, μαχαιρώματα περαστικών, κινηματική διαπλοκή με τις ΜΚΟ και τα κυβερνητικά στελέχη.

Ε, και τί να κάνουμε, λοιπόν, να τα βάλουμε με τον Συριζα, επειδή στην πραγματικότητα είναι το μεγάλο αφεντικό στα Εξάρχεια, όπως όλοι ξέρουμε; Σύντροφοι προσοχή. Ορισμένοι, υπόπτως υπερδιογκώνουν τα προβλήματα για να σπείρουν την απογοήτευση και την κινηματική αδράνεια. Δεν θα τους περάσει σύντροφοι, ήδη είναι χωμένοι στο χρονοντούλαπο της κινηματικής ιστορίας.

Εμείς σύντροφοι να μείνουμε με τους πολλούς, με το κίνημα. Και ας έχουν γίνει τα Εξάρχεια ένας ατελείωτος βόθρος, που αποπατούν αφηνιασμένα όλοι. Κινηματικά συμφέροντα σύντροφοι. Κάθε είδους συμφέροντα σύντροφοι. Τί να κάνουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι είναι ολόκληρη η κοινωνία σύντροφοι.

Ας είμαστε, όμως, ρεαλιστές. Όχι, σύντροφοι δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Όχι, σύντροφοι οι προτεραιότητές μας είναι άλλες. Να παλέψουμε για να έρθει η κοινωνική προκοπή, να ανοίξουμε και άλλα μαγαζιά στα Εξάρχεια, να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς, να πατάξουμε την ανομία που επιβάλλουν οι κομματικές νεολαίες της δεξιάς και του Πασοκ στα πανεπιστήμια· να συνδιαχειριστούμε το προσφυγικό πρόβλημα, –ρουσφέτια αυτοί, ρουσφέτια και εμείς–, να διορίσουμε και άλλους συντρόφους στις ΜΚΟ, στην Αυγή, στο Κόκκινο, στην Δημόσια Τηλεόραση, να χώσουμε τους φασίστες στην φυλακή, να παίρνουμε την ευθύνη στα κινηματικά μέσα ακόμα και όταν τους μουντζώνουμε στο δρόμο.

Τί σκατά αναρχία είναι αυτή;

Σύντροφοι θα σας μαλώσω. Σύντροφοι όλοι για την κινηματική εξουσία αγωνιζόμαστε.

Σύντροφοι, μην κοιμάστε, ξυπνήστε, επαγρυπνείτε, ο Κυριάκος θα μας βάλει όλους φυλακή, θα ξανανοίξει τα ξερονήσια. Τί πράγμα; Ο καταυλισμός στην Μόρια της Λέσβου είναι το Νταχάου του καθεστώτος Τσίπρα; Ε, και τί έγινε ρε σύντροφοι; Τί να κάνουμε τώρα; Και πού το ξέρετε δηλαδή; Μήπως πήγατε από εκεί; Ο Σκάι και η προπαγάνδα του αρχίζει να διαβρώνει ακόμη και εμάς; Ανησυχώ σύντροφοι. Οι διαφωνίες δεν είναι καλός οιωνός. Ούτε οι πολλές πολλές ερωτήσεις. Ειδικά από τους νεότερους.

Τί προτείνω, θα ρωτήσετε.

Όχι σύντροφοι, μην με παρεξηγείτε, δεν υπονοώ ότι θα πρέπει να στηρίξουμε, χωρίς αυταπάτες, τον Συριζα στις επόμενες εκλογές.

Αντίθετα οι «αυταπάτες», όταν δεν υπάρχει συνειδητοποίηση, ορισμένες φορές είναι χρήσιμες. Ιδιαίτερα χρήσιμες…

Και όπως είπαμε.

Το τέρας έρχεται…

Comments are closed.