ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ…

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ…

Τουλάχιστον ο Μαραντόνα, το δικαιούται!

Πιθανόν να υπέπεσε στην αντίληψη σας μια ασυνήθιστη κινητικότητα στο «Μαξίμου» από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη το τελευταίο σαββατοκύριακο (04-05 Μαΐου)  με αφορμή τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις. Το μυστήριο κορυφώθηκε με την συνέντευξη τύπου (κυριακάτικα!) για αυτή την κάπως αδιάφορη και ατελέσφορη ρύθμιση, αφού όπως γνωρίζουμε λίγοι οφειλέτες προσέρχονται στο ταμείο για ρύθμιση, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Κοινές συνεντεύξεις τύπου από υπουργούς δίνονται κυριακάτικα μόνο για να αναγγελθούν γεγονότα, όπως πτωχεύση, ή αν προτιμάτε γενικότερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης…

Το μυστήριο λύθηκε λίγο αργότερα.

Eίχαν δημοσιευθεί από γνωστό αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο δύο χαριτωμένες φωτογραφιούλες! Όχι και τόσο καθαρές, τραβηγμένες μάλλον βιαστικά που απεικόνιζαν (χωρίς να φαίνεται ολοκάθαρα) την φιγούρα του λαοφίλητου και κοσμαγάπητου πρωθυπουργού να καπνίζει αμέριμνος το πούρο του κάνοντας διακοπές σε ένα λαϊκό σκάφος μήκους 35 μέτρων και αξίας 15.000.000 ευρώ.

Έτσι μάθαμε που έκανε διακοπές ο Τσίπρας μ’ ένα πολυτελέστατο κότερο λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, το 2018.

Πολλοί υποτίμησαν ή προσπάθησαν να υποτιμήσουν τη σημασία του «χτυπήματος» αυτού. Γεγονός, όμως, είναι πως διάφοροι κύκλοι αποφάσισαν να περιορίσουν πολιτικά σε σημαντικό βαθμό τον Αλέξη τον Τσίπρα, με μία απλή κίνηση, αν όχι να τον τελειώσουν οριστικά.

Τόσο απλή, που αδυνατούν να την κατανοήσουν όσοι ξέχασαν κιόλας με ποιο τρόπο ισχυρότατες πολιτικές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο Ντομινίκ Στρος Καν ή ο πρωθυπουργός,  μεγιστάνας των μμε και της ιταλικής βιομηχανίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο από τη μια μέρα στην άλλη.

Άτιμοι δανειστές. Χίλια καλά τους έκανε ο κατοχικός* πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χίλιες φορές τον χτύπησαν στην πλάτη φιλικά και την ίδια στιγμή συζητάνε στο άλλο δωμάτιο με τον διάδοχο του.

Η ανατομία του χτυπήματος είναι αριστοτεχνική και αξίζει να αναφερθούμε λίγο παραπάνω. Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη Ίσως να μην είναι τόσο ασύνδετη η υπενθύμιση της τραγωδίας στο Μάτι, με αιχμή την εκπομπή των Νέων Φακέλων για το θέμα, με την «διαρροή» των φωτογραφιών που δείχνουν τον πρωθυπουργό με την κλασική αριστερή γαϊδουριά του (που την έχουμε θαυμάσει σε παλιότερη σημείωμα) να κάνει τη «μεγάλη ζωή», που πάντα ονειρευόταν και μάλιστα λίγο μετά την εκατόμβη.

Να είναι οι μοναδικές φωτογραφίες; Πολύ αμφιβάλλουμε.

Να υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες με περισσότερα πολιτικά πρόσωπα στο ίδιο σκάφος; Ίσως, αν κρίνουμε από το κλαψούρισμα Τσακαλώτου και Καμμένου (που βγήκε ξαφνικά από τον τάφο του), οι οποίοι αναζητούσαν άλλοθι για να αναβληθεί η συζήτηση για την πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Πολάκη για να μην καθυστερήσει δήθεν ο Μητσοτάκης την ψήφιση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις.

Σ’ αυτό το σημείο να σημειώσουμε τα εξής:

Ο μεγαλοαπατεώνας, ο μεγαλοκαταχραστής, δηλαδή ο επιτυχημένος στο είδος του, ο οποίος έχει θησαυρίσει, διαθέτει αδιαμφισβήτητες ικανότητες και εκτός από την οργή ενίοτε προκαλεί σε μερίδα της κοινής γνώμης  ένα είδος θαυμασμού ανάμεικτου με φθόνο. Οι αληθινά μεγάλοι απατεώνες είναι περιζήτητοι για διάφορους λόγους και επανειλημμένως έχουν αποτελέσει κύριο θέμα σε πολύ επιτυχημένες εμπορικά ταινίες.

Αντίθετα όλοι χλευάζουν τον αποτυχημένο μικροκομπιναδόρο, τον γκαφατζή τύπο, που έβαλε το δάχτυλο στο μέλι και του σφήνωσε το βάζο στο χέρι, τον ανεπρόκοπο, που θρονιάστηκε σε μια καρέκλα και θα πουλήσει την ψυχή του σε δέκα διαβόλους για να μην χάσει την αργομισθία, το κάθε γελοίο υποκείμενο που «εισπράττει 40 χρόνια δικαιώματα» από ξεχασμένους εμφυλίους για μιας ώρας «μεγάλη ζωή».

Αν είχε αγοράσει 10 τέτοια κότερα και 20 βίλες στη διάρκεια της καριέρας του ο Τσίπρας, θα μόστραρε ότι ήταν «κάποιος». Τώρα θα αποχωρήσει σαν κακομοίρης που είδε φως και μπήκε, σχεδόν λαθρεπιβάτης στα μεγάλα σαλόνια, μαζί με την παλιοπαρέα του.

Αυτά  είναι τα όρια για τους Συριζο-προοδευτικούς συμμάχους, ως εκεί μπορούσαν, έως εκεί έφτασαν.

Sic transit gloria mundi!

*Τα συριζαίικα παράπονά σας, αν έχετε, στον Πάνο τον Καμμένο, που μίλησε σε μία κρίση ειλικρίνειας ότι συμμετέχει σε κατοχική κυβέρνηση…

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως

Στο Anarchypress:

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ…

Comments are closed.