Σαπρόφυτον το εξουσιοφρενές!

Σαπρόφυτον το εξουσιοφρενές!

Όχι, δεν κάνω πλάκα. Η φωτογραφία είναι αυθεντική. Εν τέλει, λανθάναμε όλοι μας˙ παρά τους κοινωνικούς απελευθερωτικούς αγώνες αιώνων, ο εν λόγω παθογόνος οργανισμός όχι απλώς έχει επιβιώσει, αλλά δείχνει μάλιστα να ευημερεί όσο ποτέ άλλοτε. Το ενδιαίτημά του γνωστό˙ τα κάθε λογής πολιτικά γραφεία, οι κομματικές νεολαίες, η οσφυοκαμψία, ο απόλυτος αμοραλισμός. Ο κοροναϊός εμπρός του ομοιάζει με πανάκεια, δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Συμπεριφέρεται ωσάν εκείνον τον νηστικό που οι μεγαλόσχημοι, για το δικό τους βίτσιο, τον καλούν σε δεξίωση (για να σπάσουν πλάκα). Δίχως υπερβολή, το να τον αποκαλέσεις λιγούρη θα ήταν σα να προσβάλεις φριχτά τους γνήσιους λιγουραίους. Η αλαζονεία, το μίσος και η εξουσιομανία του μεγεθύνεται εις άπειρον, μιας και σαφώς αντιλαμβάνεται ότι αν η κοινωνία δεν έπασχε από οξεία συλλογική αφασία, ουδείς θα τον ανεχόταν δευτερόλεπτο.

Πίσω όμως από τα άνωθι «ευγενή» του συναισθήματα, για όποιον δεν κοιτάει απλώς μα βλέπει, ο φόβος είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί. Ο φόβος του κάθε σαλτιμπάγκου που οι αυθεντικοί εξουσιαστές τον έβαλαν να παριστάνει τη «βιτρίνα» σε όλη αυτή τη βρώμικη συμπαιγνία εις βάρος της κοινωνίας. Και ναι, το κατανοώ, έχει απόλυτο δίκιο να φοβάται˙ αν οι προϊστάμενοι του , ήτοι οι εν Ελλάδι κοτζαμπάσηδες, τον αφήσουν «αύριο» ακάλυπτο, η κοινωνική οργή θέλει πέσει επί της κεφαλής αυτού αγρίως.  

Και το ξέρει. Για αυτό ιδρώνει και αγχώνεται. Μην νομίζετε ότι χάλασε η θέρμανση. Δεν είναι χαζός. Ξέρει ότι αν πάει κάτι «στραβά» (που «θα πάει») ο «κύριος» πρωθυπουργός (του) θα τον «πετάξει στα σκυλιά». Έτσι δεν γίνεται πάντα; Και τότε όλα αυτά τα ερπετοειδή του εγχώριου θνησιμαίου lifestyle που τώρα του κάνουν τεμενάδες (μα πόσο σιχάματα!) θα φορτώσουν στην καμπούρα του τα πάντα˙ από τους «λάθος χειρισμούς» αναφορικά με τον κωροναϊό, μέχρι την βύθιση της Ατλαντίδος.

Και τώρα οι δυο μας. Άκου με λίγο και δεν θα χάσεις. Σταμάτα να παριστάνεις τον Τζακ Νόρις (από τα πανέρια), μην προκαλείς άλλο την κοινωνία. Αφασία είναι και θα της περάσει. Μην έχεις ελπίδες για το αντίθετο. Κοντοζυγώνει η έκρηξη˙ το μίσος και η οργή που έχετε προκαλέσει ούτε που το φαντάζεσαι. Κι εσύ διάλεξες να είσαι η «βιτρίνα» για ολίγα λεπτά δημοσιότητας και μια κουρελού εξουσία.

Πραγματικά, είσαι μεγάλο κορόιδο. Τα αφεντικά σου πρέπει να ξεκαρδίζονται στα γέλια όταν βγαίνεις στο «γυαλί». Να είσαι βέβαιος ότι τους διασκεδάζεις αφάνταστα όταν παριστάνεις το μαντρόσκυλο του κράτους και συγκεντρώνεις τόση κοινωνική οργή στο πρόσωπό σου, που ούτε καν το διανοείσαι. Κι αυτοί ωραίοι και ατσαλάκωτοι. Πώς σου φαίνεται αυτό;

Όταν τα πλήθη θα συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της απάτης, εσένα θα θυμούνται. Και για αυτό φροντίζεις μόνος σου καθημερινά. Όταν η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση για τους πολλούς γιγαντωθούν απεριόριστα (και μάλιστα με έντονο ακόμη το αίσθημα  της χούντας που βιώνουν σήμερα) εσένα δεν θα σε έχουν ξεχάσει. Να είσαι βέβαιος. Άλλως τε είσαι αξέχαστος. Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Ουχί πάντως ο υποφαινόμενος…

 

Πόντιξ ο Σισυφιος

Comments are closed.