Φυλακές, πειθαρχικά, μεταγωγές, καταστολή: Γουρούνια εξουσιαστές, τίποτα δεν θα ξεχαστεί…

Φυλακές, πειθαρχικά, μεταγωγές, καταστολή: Γουρούνια εξουσιαστές, τίποτα δεν θα ξεχαστεί…

https://anarchypress.files.wordpress.com/2020/04/ce91ceb6ceb9ceb6ceb5cebb.jpg«Σήμερα, 9 Απριλίου, η κρατούμενη Αζιζέλ Ντενίρογλου πέθανε στο θάλαμό της, αβοήθητη, ενώ αντιμετώπιζε κάποια καρδιολογικά προβλήματα ενώ είχε και υψηλό πυρετό. Όλο το βράδυ εκλιπαρούσε για βοήθεια, είχε πόνους στο στήθος και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν τη θερμομέτρησαν καν και αγνοούμε τα πραγματικά αίτια του θανάτου της. Η υπεύθυνη υπάλληλος βάρδιας υπηρεσίας την απείλησε με αναφορά, γιατί την ενοχλούσε. Το άψυχο σώμα της συγκρατούμενής μας το έσυραν έξω με σεντόνι, μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια όλης της πτέρυγας. Το τραγικό γεγονός έγινε στην Ε΄ πτέρυγα, που στοιβάζονται περίπου 120 άτομα. Οι κρατούμενες εξεγέρθηκαν και η εξέγερση εξαπλώθηκε σε όλη τη φυλακή. Πριν από ένα μήνα πέθανε μία άλλη κρατούμενη. Η εγκληματική αδιαφορία για τις κρατούμενες και την υγεία τους, έχει ως αποτέλεσμα, για πολλές κρατούμενες η έκτιση των ποινών τους, να καταλήγει σε θανατική καταδίκη. Την ευθύνη για το θάνατο της κρατούμενης την έχει η κυβέρνηση και το Υπουργείο. Ζητάμε, να αποφυλακιστούν άμεσα ασθενείς, μωρομάνες με τα παιδάκια τους και ηλικιωμένοι, που θεωρούνται ευπαθείς ομάδες, δηλαδή συνολικά το 1/3 των κρατουμένων. Δεν θα επιστρέψουμε στα κελιά μας, μέχρι το τέλος!» (Ανακοίνωση των κρατουμένων γυναικών, 9/4/2020)

«Το βράδυ η εξέγερση σε όλη τη φυλακή είχε σταματήσει και η συζήτηση κινήθηκε στο πως συνεχίζουμε. Αποφασίσαμε να κρατήσουμε ως τις 11 τη φυλακή ανοικτή καθώς και τα μεσημέρια με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών και με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες κρατουμένων. Λίγη ώρα μετά το κλείσιμο και ενώ είχαμε μείνει λίγες γυναίκες έξω από τους θαλάμους, εισέβαλαν στην πτέρυγα ΜΑΤ. Αριθμητικά ΜΑΤ και υπάλληλοι ήταν περισσότεροι από εμάς. Τα ΜΑΤ ως αναμενόμενο πραγματοποίησαν μια βίαιη εισβολή. Ούρλιαζαν, έβριζαν, πετούσαν σε γυναίκες καρέκλες, έσπαγαν πράγματα και χτύπησαν σοβαρά κρατούμενη που εγκλωβίστηκε έξω από τους θαλάμους. Η κρατούμενη πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας και λαμβάνει ισχυρή φαρμακευτική αγωγή. Μεταξύ άλλων έχει και επιληψία και χτυπήθηκε και στο κεφάλι. Τα χτυπήματα αυτά θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρα. Ούτε φυσικά και η υπηρεσία, που γνωρίζει τι πρόβλημα, έχει δεν προσπάθησε να αποτρέψει τα χτυπήματα. Την έσυραν και την πέταξαν μέσα στο θάλαμο χτυπώντας και βρίζοντάς την. Από όλες τις πόρτες ακούγονταν φωνές ενάντια στα ΜΑΤ». (Πόλα Ρούπα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Κρατούμενη της Γ΄ πτέρυγας στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα – Θήβας, 13/4/2020)

Για ενάμισυ και πλέον μήνα οι κινητοποιήσεις κρατουμένων σε διάφορα κολαστήρια ανά την επικράτεια αντιμετωπίζονται με εκδικητικές μεταγωγές κρατουμένων, πειθαρχικά, και έρευνες στα κελιά απείθαρχων φυλακισμένων, όπως στις περιπτώσεις των μελών του ΕΑ της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και τόσων και τόσων ανώνυμων κρατουμένων, που απλά τόλμησαν να υπογράψουν ένα κείμενο διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, για τους κρατούμενους, που πεθαίνουν αβοήθητοι, για τα κομμένα επισκεπτήρια, για την διεκδίκηση του μέτρου αποφυλακίσεων μπροστά στο σοβαρό κίνδυνο, που διατρέχουν οι έγκλειστοι να ξεκληριστούν στην κυριολεξία σε περίπτωση εξάπλωσης του κορωναϊού, για τους «εγκλωβισμένους» κρατούμενους λόγων αναστολής των διαδικασιών αποφυλάκισης.

Η εξέγερση στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών κατεστάλη βίαια με την επέμβαση των ΜΑΤ. Τα «κακά» παραδείγματα πρέπει να εξαφανίζονται από το προσκήνιο και τα ΜΜΕ. Με μαφιόζικο τρόπο φροντίζουν, όπως πάντα για τις πλέον βρώμικες δουλειές. Ούτε μισό πλάνο, ούτε μισή συνέντευξη, ούτε το χειλάκι κάποιου μαϊντανού ποινικολόγου από εκείνους, που ξημερωβραδιάζονταν στα κανάλια. Καθαρές και παστρικές δουλειές. Μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο τα σχέδια για «αποσυμφόρηση» των φυλακών μένουν στα χαρτιά.

Φωτιά στα κρατικά μπουντρούμια. Αγώνας για την καταστροφή κάθε φυλακής.

Λ

 

Αναδημοσίευση από Anarchypress:

Φυλακές, πειθαρχικά, μεταγωγές, καταστολή: Γουρούνια εξουσιαστές, τίποτα δεν θα ξεχαστεί…

 

Comments are closed.