ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΑΝΤΟ

ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΑΝΤΟ

Θα μπορούσε ο τίτλος να παρέπεμπε σε μία ταινία ή σε βιογραφία ενός πολεμικού ρομάντζου. Εμείς, όμως έχουμε την θεία τύχη να το βλέπουμε ζωντανά να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, καθημερινά με κεντρικούς ήρωες έναν συντηρητικό επιστήμονα και έναν ευαίσθητο κομάντο, που δίνουν μάχες σ’ έναν πόλεμο με αόρατο εχθρό και μας προστατεύουν όλους διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

Το έτερο ήμισυ αυτού του θεατρικού διδύμου, ο Ν. Χαρδαλιάς, έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Α. Σρόιτερ, δείχνοντας σε όλους μας την ευαίσθητη πλευρά ενός ήρωα πολέμου, που θεωρεί ύψιστη τιμή την υπηρεσία στην πατρίδα και το λαό.

Θα σας παρουσιάσουμε μερικά αποσπάσματα, όντας βαθύτατα συγκινημένοι, και που ’σαι Νικόλα. Αν είπαμε και καμμία κουβέντα παραπάνω, συγγνώμη ρε! Νερό κι αλάτι!

Συγκινημένος εμφανίστηκε στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τον κορονοϊό ο «σκληρός» της καθημερινής απογευματινής ενημέρωσης, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι εκείνος που έχει ανακοινώσει τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και σταδιακής άρσης της.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha, αναφέρθηκε στο κλείσιμο των εκκλησιών, αλλά και σε όσα γράφονται για αυτόν και τον ρόλο του «κακού» που έχει αναλάβει, για το ύφος του, αλλά για τον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου η πίστη ήταν η καταβολή μας. Αυτό γίνεται και σήμερα στην οικογένεια μου. Είμαι βαθιά θρησκευόμενος. Δεν έχω κανέναν απέναντι μου, πέρα από κάτι φανατικούς που θεωρούν ότι είναι πιο πιστοί ακόμα και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ή από οποιονδήποτε από εμάς. Δεν κυνηγήσαμε κανέναν. Έπρεπε να παρθούν αυτά τα μέτρα για να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως κάθε κομάντο, έτσι και ο Χαρδαλιάς, ο δικός μας Νικόλας, είναι βαθιά θρησκευόμενος και ως τέτοιος δεν έχει κανέναν απέναντι του. Αγαπάτε αλλήλους, ω εν Χριστώ αδελφέ! Όσο για το θρησκευτικό μέτρο της πίστης, μόνο που αναφέρεις τον Αρχιεπίσκοπα Τζερόνυμο και όλους αυτούς τους μερσεντάτους χρυσοφορεμένους γέροντες, σε συνδυασμό με το παρελθόν σου στον Δήμο Βύρωνα, δεν αφήνεις περιθώριο αμφισβήτησης. Αλοίμονο στο ποίμνιο της εκκλησίας!

Σε ένα άλλο σημείο, για τα όσα λέγονται για τον ίδιον, αναφέρει:

«Χαμογελάω με όλα αυτά που γράφονται ή ακούγονται όπως τα 2-3 πολύ ευρηματικά τραγούδια που έχουν βγει για μένα. Δεν είμαι ο κακός της υπόθεσης. Δεν πουλάω τσαμπουκά. Δεν δείχνω κανέναν με το δάχτυλο. Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια και η αλήθεια δεν θέλει στρογγυλεμένες γωνίες. Πρέπει όλοι να ξέρουμε που βαδίζουμε. Τα περισσότερα από τα σχόλια για εμένα στα social media είναι καλά, έχουν χιούμορ και σε καμία περίπτωση δεν με πειράζουν. Τα παρακολουθώ και εγώ και τα μέλη της οικογένεια μου. Υπάρχουν βέβαια και τα ελάχιστα που φανερώνουν φθόνο».

Ελπίζουμε, αυτό το κείμενο να μην το θεωρήσει ο υφυπουργός φθονερό και μας κάνει επίθεση αγάπης μαζί με τη διμοιρία του. Όμως, μιας και η αλήθεια δεν θέλει στρογγυλέματα και την λες Νικόλα, για πες και αυτήν. Με τόσες καταδικαστικές στην πλάτη:, από ποια κολυμβήθρα του σιλωάμ βγήκες εσύ;

Ένας εγκάθετος, μπιστικός είσαι, που η εξουσιομανία σου μας έχει τσακίσει τα νεύρα και μας λες ότι χαμογελάς κι από πάνω!
Όμως ιστορικά, στην κουλτούρα αρκετών λαών με στιχογραφίες, και τη δημιουργία έργων, ο κόσμος στιγμάτιζε το κακό και το ξόρκιζε. Οπότε Νικόλα, μην γελάς, γιατί γελάει καλύτερα αυτός που γελάει τελευταίος!

 Απάτσι

 

Αναδημοσιεύτηκε από το Anarchypress:

ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΑΝΤΟ

Comments are closed.