Στα πέρατα του Σύμπαντος: Επεισόδιο 4: Διακοπές

Στα πέρατα του Σύμπαντος: Επεισόδιο 4: Διακοπές

Σχετική εικόναΕξωγήινος 1: Μεγάλη απορία έχω με αυτή την κινητικότητα των όντων αυτών στον πλανήτη Γη

Εξωγήινος 2: Εννοείς που πάνε κι έρχονται;

Εξωγήινος 1: Ναι, βρε παιδί μου! Μπαίνουν και βγαίνουν μέσα σε κουτιά. Σε κουτιά με ρόδες, σε κουτιά πάνω στα νερά, σε κουτιά που πετάνε. Αφήνουν στοιβαγμένα κουτιά συγκεντρωμένα κι ακίνητα με πολλά παράθυρα και μπαλκόνια και πηγαίνουν σε μέρη με λίγα κουτιά.

Εξωγήινος 2: Και που είναι το παράξενο; Αυτό το λένε ταξίδι. Μη βλέπεις που εμείς κάνουμε διαστρικά και διαγαλαξιακά ταξίδια. Αυτοί τόσο μπορούν, τόσο κάνουν…

Εξωγήινος 1: Δεν καταλαβαίνω το νόημα αυτών των ταξιδιών!

Εξωγήινος 2: Το νόημα; Τι εννοείς «το νόημα»;

Εξωγήινος 1: Εννοώ ότι αυτοί είναι πιο ωραίοι, ήρεμοι, συνήθως χαμογελαστοί όταν πάνε ταξίδια. Αλλά αυτά διαρκούν λίγες μέρες τον χρόνο. Κι έπειτα, επιστρέφουν στα στοιβαγμένα κουτιά και ζουν εκεί θλιμμένοι και χλωμοί τον περισσότερο καιρό. Στοιβάζονται σε σειρές, σε άλλα κουτιά, μεγάλα και μικρά, αλλά δεν κάνουν τίποτε για αυτό. Περιμένουν τις μέρες που ταξιδεύουν.

Εξωγήινος 2: Διακοπές, διακοπές το λένε αυτό το ταξίδι

Εξωγήινος 1: Από τι διακόπτουν;

Εξωγήινοι 2: Από τη θλίψη που λες. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν περισσότερο διακοπές. Κάποιοι δεν κάνουν και καθόλου μάλιστα…

Εξωγήινος 1: Κάτσε, κάτσε! Περίμενε! Δεν καταλαβαίνω· γιατί δεν κάνουν διακοπές όλο τον χρόνο, αφού τότε περνάνε καλύτερα;

Εξωγήινος 2: Επειδή δεν έχουν λεφτά, δηλαδή αυτά τα μικροαντικείμενα με αυταξία, που δίνουν και παίρνουν, δανείζονται, πουλάνε, διαφημίζουν κλπ. Κλπ.

Εξωγήινος 1: Και τι σημαίνει αυτό;

Εξωγήινος 2: Όλα έχουν αξία σε χρήμα. Και οι διακοπές ακόμη μεγαλύτερη. Δεν πρέπει στη Γη να έχουν χρόνο, από ό,τι έχω καταλάβει. Δεν τους αφήνει κάποια ανώτερη δύναμη να έχουν χρόνο.

Εξωγήινος 1: Και για ποιο λόγο;

Εξωγήινος 2: Οι παρατηρήσεις μου λένε ότι στη Γη αυτό που επαναλαμβάνουν συνεχώς είναι «όλα εδώ πληρώνονται». Δεν ξέρω γιατί επιμένουν τόσο σε αυτό ούτε για ποιο λόγο δεν έχουν χρόνο και πάνε διακοπές. Ξέρω, όμως, από τις ως τώρα παρατηρήσεις μου, ότι μένουν αυστηροί στις αποφάσεις τους και δεν παραβιάζουν το πρόγραμμά τους.

Εξωγήινος 1: Παράξενος, πολύ παράξενος αυτός ο πλανήτης. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο τους έχει φτιάξει έτσι όλους αυτούς. Μήπως αυτή η Γη είναι η μαύρη τρύπα του χρόνου; Μήπως προσπαθεί να κατασκευάσει το χωροχρονικό ασυνεχές των πάντων; Άγνωσται αι βουλαί του σύμπαντος…

Εξωγήινος 2: Δεν ξέρω…ίσως αυτή η Γη να είναι το εργαστήριο πειραμάτων του σύμπαντος, όπου όλοι οι άλλοι μπορούμε να παρακολουθούμε αυτά τα ταλαίπωρα πλασματάκια να πηγαινοέρχονται στο κλουβί τους.

 

Comments are closed.