Άρχισε τα κλάματα ο Βασιλάκης…

Άρχισε τα κλάματα ο Βασιλάκης…

Η διακοπή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας κρίσης υγείας είναι τόσο επικίνδυνη όσο ακούγεται. Η εργασία που κάνει καθυστερεί τη διάδοση του COVID-19 και αν αυτή η εργασία διακοπεί, κανένας άλλος οργανισμός δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει. Ο κόσμος χρειάζεται τον Π.Ο.Υ. τώρα περισσότερο από ποτέ. (https://twitter.com/BillGates/status/1250292126643941376)

Μπιλ Γκέιτς, «ο φιλανθρωπότερος των φιλανθρώπων», μετά την ανακοίνωση από τον Τραμπ της διακοπής χρηματοδότησης του Π.Ο.Υ από τις ΗΠΑ

 

Άρχισαν να σε ζώνουν τα φίδια, έτσι δεν είναι Βασίλη; Η επιχείρησή σου δοκιμάζει χτυπήματα, γιατί εννοείται ότι ο Π.Ο.Υ ουσιαστικά σου ανήκει… Εφόσον η δική σου σέχτα είναι που ορίζει και προδιαγράφει τις πολιτικές του. Η σέχτα των επίδοξων γενοκτόνων όχι «απλώς» ενός λαού αλλά συνολικά της ανθρωπότητας με τη μάσκα του φιλάνθρωπου… Μαζί και ο υπάλληλός σου εκείνος ο πρώην κομμουνιστής Αιθίοπας, ο Τέντρος, με τόσα εγκλήματα στο ενεργητικό του στην Αιθιοπία. Σίγουρα επέλεξες και προώθησες στην ιεραρχία ένα άξιο και δοκιμασμένο στέλεχος.

Ξέρεις Βασίλη, έχουν εμφανιστεί πολλά είδη εξουσιαστών στην ιστορία, αλλά το δικό σας είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο. Ασφαλώς και όλοι οι «παραδοσιακοί» και «μεγάλοι» εξουσιαστές προώθησαν τον πολιτισμό μέσα από ποτάμια αίματος αλλά, ξέρεις, αυτοί στο τέλος ήθελαν να «προσφέρουν» στους υπηκόους τους και κάτι το πραγματικό. Για παράδειγμα, να φτιάξουν υποδομές, υδραγωγεία, νοσοκομεία, μεγάλα και μικρά έργα που να έχουν κάποια ωφέλεια για τους υπηκόους, ώστε να τους δοξάζουν και να τους μνημονεύουν εις τους αιώνας των αιώνων. Αυτοί οι εξουσιαστές σκότωναν για την κυριαρχία, αλλά ουδέποτε τους πέρασε από το μυαλό να δολοφονούν στη βάση μιας συγκροτημένης και συστηματικής ιδεολογίας για το «καλό» της ανθρωπότητας. Η πρώτη φορά που είδαμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει ήταν με τον «εφαρμοσμένο» πάλαι ποτέ κομμουνισμό και απ’ ότι έχουμε καταλάβει Βασίλη εσύ κι οι όμοιοί σου δισεκατομμυριούχοι, ο Ζούκερμπεργκ του Facebook, ο Ντόρσεϋ του Twitter και πολλοί άλλοι, έχετε μια ιδιαίτερη έλξη περισσότερο προς αυτόν παρά στον καπιταλισμό που σας έκανε ότι είστε τώρα. Λογικό, ο κομμουνισμός – όπως και ο ναζισμός, ως «εκτροπή» του σοσιαλισμού- εξαλείφουν όλους τους δυνητικούς ανταγωνιστές κι εσείς δεν θέλετε να έχετε καθόλου ανταγωνισμό ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, αλλά να βρίσκεστε στη θέση του Μεγάλου Τιμονιέρη. Λογικός επομένως κι ο θαυμασμός σας για το ολοκληρωτικό καθεστώς της Κίνας, παρά το γεγονός πως οι βάσεις σας είναι στις ΗΠΑ.

Εσείς είστε από εκείνη την πάστα των εξουσιαστών που ανδρωθήκατε και κυριαρχήσατε πουλώντας κυριολεκτικά αέρα κοπανιστό. Καθόλου παράξενη η συμπόρευσή σας με τους έτερους θιασώτες του αέρα του κοπανιστού και της εξαπάτησης, δηλαδή της τραπεζικής μαφίας και των ΜΜΕ.  Πουλάτε «τεχνολογικές ιδέες», «τεχνολογικό τρόπο ζωής και εργασίας», «ιδέες» που τις βαφτίζετε «λύσεις» απέναντι σε τί άραγε; «Λύσεις» απέναντι σε ανύπαρκτα προβλήματα που καταλήγουν όμως να γίνουν ανάγκες. Και έχετε κατασκευάσει έναν κόσμο πιο περίπλοκο από ποτέ, πιο απατηλό από ποτέ, πιο κουραστικό από ποτέ, πιο ανούσιο από ποτέ, αλλά ταυτόχρονα και πιο εύθραυστο από ποτέ. Έναν κόσμο που είναι «μαγικός» για το γένος των μετά-ανθρώπων που ονειρεύεστε, αλλά εφιαλτικός για όλους τους πραγματικούς ανθρώπους.

Ως αποτέλεσμα, η εξουσία σας είναι κι αυτή πιο εύθραυστη από ποτέ, παρόλη τη φαινομενική παντοδυναμία της. Εκεί που οι «κανονικοί» εξουσιαστές ήταν πανίσχυροι, επειδή έλεγχαν την πραγματική οικονομική παραγωγή, τον πραγματικό στρατό και δυνάμεις ασφαλείας, εσείς γίνατε πανίσχυροι, κατασκευάζοντας και πουλώντας μια εικονική πραγματικότητα, η οποία έχει ισχύ μόνον στον βαθμό που γίνεται «πραγματική» στα μυαλά των ανθρώπων. Και για να γίνει «πραγματική» απαιτεί ένα σύνολο μεθόδων ψυχολογικής προπαγάνδας, του φόβου συμπεριλαμβανομένου. Γι’ αυτό η εξουσία σας είναι εύθραυστη⸱ από τη στιγμή που τα μυαλά των ανθρώπων ξεφύγουν από τη χαύνωση, αυτή καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα χωρίς καν να χρειαστεί να χυθεί αίμα.

Για το λόγο αυτό θελήσατε να ελέγξετε και τις δυνάμεις της πραγματικής παραγωγής. Θελήσατε να τις κάνετε δικές σας, να γίνετε εσείς ιδιοκτήτες στη θέση των προηγούμενων ιδιοκτητών, που ήταν και οι πραγματικοί κεφαλαιοκράτες. Έλα όμως που αυτοί δεν είναι τίποτε «παιδάκια» και φυσικά δεν πρόκειται να παραδοθούν μόνο και μόνο επειδή τα φερέφωνά σας στα ΜΜΕ ουρλιάζουν εκκωφαντικά… Αναντίρρητα, συμπορεύτηκαν εδώ και δεκαετίες μαζί σας, γιατί αυτό προωθούσε απόλυτα και τη δική τους εξουσιαστική ατζέντα, αλλά πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αυτούς τους κεφαλαιοκράτες εκφράζει ο Τραμπ και αυτοί απειλούνται από τα νεο-φεουδαλιστικά – νεο-κομμουνιστικά σας οράματα. Αυτή τη στιγμή, συμβαίνει το παράδοξο να έχετε απέναντί σας, τόσο τον πιο γνήσιο κεφαλαιοκράτη, όσο και έναν φτωχό που σύντομα θα είναι χωρίς δουλειά και – όχι – δεν θα είναι ικανοποιημένος από τα επιδόματα που θα του πετάξετε. Θα βρείτε απέναντί σας ανθρώπους με τελείως διαφορετικές μεταξύ τους κοινωνικές θέσεις και ιδεολογικές καταβολές. Τόσο καλά τα έχετε καταφέρει.

Δεν αμφιβάλλουμε λοιπόν – και μην αμφιβάλλεις κι εσύ – ότι ο πόλεμος θα είναι λυσσαλέος. Και ότι θα πρέπει να δείξετε – επιτέλους – το πραγματικό σας ανάστημα. Μέχρι τώρα μπορέσατε να φτάσετε ως εδώ και να γίνετε πανίσχυροι, επειδή μπορούσατε να κρύβεστε και να κάνετε τις βρωμοδουλειές σας πίσω από τις κουρτίνες, πίσω από φερέφωνα, πληρωμένους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης», πίσω από εκβιαζόμενους πολιτικούς σαν τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Πιστέψατε ότι αρκεί να «κρατάτε στο χέρι» μερικούς ανθρώπους – κλειδιά, είτε δια τους εκβιασμού είτε δια της συμπόρευσης, σε κάθε περιοχή του κόσμου, ώστε να ελέγχετε ολόκληρους λαούς. Γελάτε, κρατάτε τις κοιλιές σας από τα γέλια, με τον τρόπο που κοροϊδεύετε και εξευτελίζετε δισεκατομμύρια ανθρώπων και αισθάνεστε θεοί, αλλά -ξέρεις Βασίλη- είστε απλώς δειλοί, γιατί κανένας πραγματικός εξουσιαστής που σέβεται τον εαυτό του δεν κρύβεται. Δεν θέλει να κρύβεται, όπως κάνετε εσείς, δεν έχει ανάγκη να λέει τόσα ψέματα όσα χρειάζεται να λέτε εσείς.

Η κρυψίνοια λοιπόν, πλέον δεν φτάνει. Για να αποκτήσεις πραγματική εξουσία στα μάτια των υπηκόων – εξουσία που να πάρει και θεσμικά χαρακτηριστικά – πρέπει κάποια στιγμή να δείξεις το πρόσωπό σου. Πλέον το έχετε δείξει και όλα τα φώτα είναι στραμμένα επάνω σας. Ο κόσμος έκθαμβος πλέον βλέπει όχι θεούς αλλά μια εγκληματική συμμορία απατεώνων σχεδόν του κοινού ποινικού δικαίου και αυτό θα είναι και η αρχή του τέλους σας.

Ασφαλώς και δεν τρέφουμε ίχνος συμπάθειας για τους αντιπάλους σας, Βασιλάκη. Δεν σου κρύβουμε όμως ότι αγαλλιάζει η ψυχή μας στο όνειρο να σε βλέπουμε να κλαις. Κι εσένα και τους υπόλοιπους εγκληματίες της φάρας σου που πίστεψαν ότι μόνο με τα ψέματα και τα όπλα της τεχνοκρατίας μπορούν να γίνουν μέχρι και αυτοκράτορες ενός ολόκληρου πλανήτη, επιβάλλοντας την πιο στυγνή φυλακή που έχει εμφανιστεί στην ανθρώπινη ιστορία σε τέτοια μαζική κλίμακα. Γιατί, ξέρεις, οι παγκόσμιοι πόλεμοι έχουν και ηττημένους. Και τους ηττημένους τους περιμένουν δίκες του τύπου της Νυρεμβέργης…

 

Αναρχική συλλογικότητα Πυργῖται

 

 

 

Comments are closed.