Κάθε σπίτι και μια φυλακή

Κάθε σπίτι και μια φυλακή

Οι πράξεις κοινωνικής ανυπακοής στο κράτος «μοντέλο» της Νέας Τάξης συνεχίστηκαν αμείωτα για τρίτο συνεχόμενο βράδυ. Εξαπλώθηκαν και πάλι σχεδόν σε όλη την επικράτεια, με την ένταση και τη συνολική τους διάρκεια  να θυμίζουν καταστάσεις εξέγερσης. Πιθανότατα είναι τα σημαντικότερα γεγονότα αμφισβήτησης της εξουσίας στην Ολλανδία από το τέλος της Β΄ Παγκόσμιας ανθρωποσφαγής.

 Οι διαδηλωτές δεν θέτουν αιτήματα, δεν ζητιανεύουν – επιστρέφουν ένα πολύ μικρό ποσό βίας σε αυτούς που τους περιορίζουν κατ’ οίκον και τους εξευτελίζουν με τις μάσκες και τα αντισηπτικά. Πραγματικά πολύ μικρό. Η καταστολή σε όλα τα επίπεδα είναι απλώς ασύλληπτη. Κάθε σπίτι και μια φυλακή. Στην Ολλανδία και παντού.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte χαρακτήρισε τις δράσεις των αγωνιζομένων ως «εγκληματική βία». Ο ηγέτης της εγχώριας ακροδέξιας Geert Wilders προχώρησε μάλιστα αρκετά παραπέρα, απαιτώντας να παρέμβει ο στρατός στους δρόμους! Μα δεν είναι η Ολλανδία το κόσμημα της Παγκοσμιοποίησης; Η χώρα, όπου όλα τα κοινωνικά προβλήματα είναι «λυμένα» και η ανεκτικότητα στο διαφορετικό άγραφος νόμος; «Εγκληματική βία» και «να παρέμβει ο στρατός»; Πόσο εύκολα χάνεται η ψυχραιμία, η «δημοκρατικότητα» και η μετριοπάθεια των πολιτικών, όταν αμφισβητούνται με τόσο εκκωφαντικό τρόπο οι σχεδιασμοί τους!

Οι συλληφθέντες έχουν ξεπεράσει ήδη τους 200. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι επιθετικές δράσεις των διαδηλωτών στρέφονται στην πλειονότητά τους εναντίον των ένοπλων μπράβων της Παγκόσμιας Χούντας (παράρτημα Ολλανδίας). Αυτοί που κάνουν πράξη τις εγκληματικές, αφύσικες κι αντιανθρώπινες πολιτικές του Διεθνούς Καρτέλ Εγκληματιών, περίμεναν άραγε κάτι λιγότερο; Ότι οι ασφυκτική ανελευθερία και καταπίεση που εφαρμόζουν θα γίνεται αποδεκτή με παθητικότητα; Από όλους;

Ας πάρουν λοιπόν μια μικρή γεύση από όσα μέλλονται – από τη συσπείρωση και γιγάντωση των ανυπάκουων σε μια αλύγιστη άμυνα. Ο καθένας με τις δυνάμεις του. Όσο μπορεί και όσο αντέχει. Δεν περισσεύει κανείς μας.

 

Αναρχική συλλογικότητα Πυργῖται

Comments are closed.