Από τις πλατείες του Άμστερνταμ μέχρι αυτή της Ν. Σμύρνης: Η ανυπακοή δηλώνει παρούσα!

Από τις πλατείες του Άμστερνταμ μέχρι αυτή της Ν. Σμύρνης: Η ανυπακοή δηλώνει παρούσα!

Νέα Σμύρνη: Απίστευτη αστυνομική βία - Χτυπούσαν με μανία νεαρούς (video)Η θρασύδειλη εγκληματική συμμορία, της οποίας προΐσταται ο λακές της CIA, συνεχίζει απτόητη το ντελίριο βίας, καταστολής και κακοποίησης των  ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου. Η ανοχή τους είναι προφανώς μηδενική. Χτυπούν ανελέητα, συλλαμβάνουν, ασκούν αφόρητη βία. Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, απαγορεύεται το μοίρασμα κειμένων, τα πανό, τα πάντα. Μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να «μιλάτε ελεύθερα». Αλήθεια, μπορείτε;

Ο στρατιωτικός νόμος είναι εδώ. Το ντόπιο παράρτημα της Παγκόσμιας Χούντας κραυγάζει καθημερινά παρόν. Ένα παράρτημα, του οποίου φερόμενος ως «αρχηγός» είναι ο κολλητός του καταδικασμένου παιδεραστή Νίκου Γεωργιάδη. Αλλά δεν κυβερνά μόνος του. Πρόκειται για αληθινή οικουμενική. Οι αριστερές «πλάτες» που έχει είναι άνευ προηγουμένου. Σύσσωμη η αριστερά είναι σύμφωνη με τον εγκλεισμό των ανθρώπων και με τον περιορισμό των αυτονόητων ελευθεριών τους. Μια ματιά στις εφημερίδες και ιστοσελίδες φερέφωνα που διαθέτουν θα σας πείσει. Όσο για την καταστολή που έχει φτάσει πια στα ουράνια, κάτι χλιαρές διαμαρτυρίες μόνο ίσα να κουρδίζονται τα «πρόβατα» στο κομματικό «μαντρί». Αλήθεια, υπάρχει έστω κι ένας μη κομματικός στην Ελλάδα που αμφιβάλει πλέον ότι το ΣΥΡΙΖΑ «έστρωσε» τον δρόμο για τον Μητσοτάκη;

Αλλά και η «ριζοσπαστική» δεξιά δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευχαριστημένη. Απολαμβάνει μια δικτατορία δίχως τανκς (τουλάχιστον όχι ακόμη…), δίχως γύψους, καλαματιανά και τα ρέστα. Γι’ αυτούς, αν ο κατακτητής καταστρέφει την κοινωνία και ξεπουλάει ακόμη και τα ασημικά του τόπου, δεν έχει σημασία: αρκεί να μιλά ελληνικά κι όχι τούρκικα! Μια ζωή πατριδοκάπηλοι κι οσφυοκάμπτες κρατικοδίαιτοι.

Σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Ν. Σμύρνης ένοπλοι μπράβοι του κράτους ξυλοκόπησαν αγρίως όποιον βρήκαν μπροστά τους. Μάλιστα έβγαλαν όπλα και σημάδεψαν με αυτά παρευρισκόμενους, ενώ φυσικά προχώρησαν και σε προσαγωγές. Ο λόγος; Κάποιοι «τρομοκράτες» διανοήθηκαν -άκουσον άκουσον!- να διαμαρτυρηθούν για το πρόστιμο που επέβαλαν οι «κομάντος» του Χρυσοχοϊδη σε μια οικογένεια, που -αν είναι δυνατόν!- λιαζόταν σε ένα παγκάκι. Αυτό που ακολούθησε ήταν άλλη μια παράσταση του έργου «Το λίκνο του θρασύδειλου» σε σκηνοθεσία της ΕΛ.ΑΣ· 4-5 «ρόμποκοπ» μαζί να λιανίζουν έναν κι άοπλο. Αυτή τη φορά όμως οι θεατές δεν παρακολούθησαν ως άλλοι χάνοι το έργο, αλλά αντέδρασαν.

Συγκρότησαν αυθόρμητα πορεία περίπου 1.000 ατόμων και κατευθύνθηκαν προς το ΑΤ Ν. Σμύρνης. Βέβαια, επειδή το θράσος και η βία είναι «φίλοι» αχώριστοι, το ντόπιο παράρτημα της Παγκόσμιας Χούντας αποφάσισε να διαλύσει (και) την πορεία με ασφυξιογόνα, κρότου-λάμψης, άπειρο ξύλο και προσαγωγές. Μια πορεία μάλιστα που δεν είχε εκφράσει κάτι το επιθετικό. Ο κόσμος αυθόρμητα βγήκε στα μπαλκόνια να αποδοκιμάσει τις ένοπλες μαριονέτες της κοινοβουλευτικής Χούντας, αλλά και να στηρίξει με επευφημίες και χειροκροτήματα όσους αψήφησαν τον στρατιωτικό νόμο στην πράξη.

Η Παγκόσμια Χούντα δείχνει τα δόντια της καθημερινά (και) στον Ελλαδικό χώρο. Η αγωνιζόμενη κοινωνία όμως είναι επίσης εδώ. Με όλα, λοιπόν, τα μέσα που έχει αναδείξει διαχρονικά ο κοινωνικός αγώνας θα τσακίσει τους τυράννους και τις θεραπαινίδες τους. Για άλλη μια φορά, όπως πάντοτε. Και τότε αυτοί που σήμερα βασανίζουν, δολοφονούν με χίλιους τρόπους, διαπομπεύουν, εξευτελίζουν θα λένε «εντολές εκτελούσαμε, δεν ξέραμε, δεν φταίμε».

Η κοινωνία είναι στα όρια της· τα σημάδια είναι πολλά κι εμφανή· ο καθένας μπορεί εύκολα να τα παρατηρήσει. Ίσως η έκρηξη να είναι κοντά. Ίσως πάλι η πολιτική, δεξιά κι αριστερή, να έχει κι άλλους «άσσους στο μανίκι της». Οψόμεθα, λοιπόν.

 

σύντροφοι για την Αναρχική απελευθερωτική δράση

και Αναρχική συλλογικότητα Πυργῖται

Comments are closed.