Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ …ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ 90ΧΡΟΝΗΣ: ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ…

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ …ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ 90ΧΡΟΝΗΣ: ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ…

Μια μεγάλη επιτυχία κατά του οργανωμένου εγκλήματος καταγράφηκε από την τιμημένη ΕΛ.ΑΣ. στην Θεσσαλονίκη, που βέβαια έσπευσαν να υποτιμήσουν τα βοθροκάναλα της διαπλοκής. Συνελήφθη μετά από καταγγελία και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση μια επικίνδυνη για την δημόσια τάξη και ασφάλεια 90χρονη, η οποία πουλούσε χωρίς άδεια ποντιακά τερλίκια, δηλαδή χειροποίητα παντοφλάκια, στον δρόμο κοντά στη λαϊκή δίπλα σε σκουπιδοτενεκέδες.

Μάλιστα. Η μεταμφιεσμένη κακοποιός προσπάθησε να μπερδέψει τους πολύπειρους αστυνομικούς, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να οδηγηθεί άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κρατήθηκε για 12 ώρες, φωτογραφήθηκε και της πάρθηκαν τα αποτυπώματα. Άλλωστε, οι έμπειροι αστυνομικοί, που ξέρουν από βαριά εγκληματικότητα, σου λένε τώρα στα 90 πουλάει παράνομα παντοφλάκια, στα 92 θα αρχίζει να πουλάει κάλτσες, στα 95 πουλόβερ και γύρευε σε τί δραστηριότητες θα μπλεχτεί στα 100… Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν…

Η γιαγιά υποτίθεται ότι ζούσε με ένα επίδομα της Πρόνοιας, είχε πάθει και δύο εγκεφαλικά, αλλά σίγουρα όλα αυτά ήταν προπέτασμα καπνού, που δεν εμπόδισαν τους Πουαρώ να δράσουν με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα και να ξεσκεπάσουν ένα βασικό κρίκο της περιβόητης εγκληματικής οργάνωσης στην οποία σίγουρα εξακολουθεί να συμμετέχει…

Η επικίνδυνη κακοποιός είπε αργότερα στην κόρη της, ότι τις έβγαλαν ακτινογραφία οι αστυνομικοί, εννοώντας φωτογραφία, γεγονός που αποδεικνύει μετά βεβαιότητος την άνεσή της και την συνήθεια να επικοινωνεί με κωδικούς και κρυπτογραφημένα μηνύματα με τους συνεργούς της, οι οποίοι όχι μόνο διαφεύγουν μέχρι στιγμής την σύλληψη παρ’ ότι αναζητούνται, αλλά κατόρθωσαν να αποθανατίσουν την διαδικασία καταγραφής των αποτυπωμάτων της.

Αξιομνημόνευτη είναι παρ’ όλα αυτά και η προσπάθεια του ικανότατου σ’ αυτές τις διαδικασίες αστυνομικού να της πάρει αποτυπώματα και οι δυσκολίες, που συνάντησε καθώς η ίδια έκανε ότι δεν καταλαβαίνει τις σαφείς οδηγίες που της δίνονταν… «Πέστηνε να μην κουνάει τα δάκτυλα της… δεν θα το πω δέκα φορές… να μην κουνάει τα δάκτυλά της… Γιατί το κάνεις αυτό… είσαι η δεύτερη που το κάνει αυτό σε 15 χρόνια… Δεν το πιστεύω ρε πούστη μου, μην τα κουνάς εσύ, εγώ θα τα κουνάω σε παρακαλώ … μη το κάνεις, έτσι τσάκ, τσακ… και το σηκώνεις, δέκα φορές στο είπα… Ρε θα με γκανιάσει αυτή, λυπήσου λίγο… βοήθα με… στράτα στρατούλα, εσύ έφθασες 80 … 90… εμείς θα φθάσουμε τώρα….». Τι δήλωσε η κόρη μετά την απελευθέρωση της γιαγιάς; Διαβάστε για να καταλάβετε από τι κουμάσι γλύτωσε το κοινωνικό σύνολο: «Καλά είναι, δόξα τω θεώ, φοβήθηκε, δεν καταλάβαινε ακριβώς τί γίνεται… Έχει περάσει 2-3 εγκεφαλικά, έχει ζάχαρο, παίρνει τα φάρμακά της… Είναι Ελληνοπόντια, η καταγωγή τους είναι από την Κωνσταντινούπολη, πήγανε στο Ασβρούμ, ήταν αντάρτισσα η γιαγιά μου και ο πατέρας μου είναι από τον Πόντο και μετά πήγαν στον Καύκασο».

Α χα, έτσι λοιπόν, αντάρτισσα στην οικογένεια, δηλαδή μιλάμε για τρομοκρατικό δίκτυο, και το παίζουν σιγανοπαπαδιές μαμά και κόρη… Και όχι μόνο αυτό αλλά η κόρη τόλμησε να τα βάλει και με την Μυρσίνη Λοΐζου: «Αυτό είναι κλέψιμο, και όχι μόνο στο Κράτος άλλα και από τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Αυτό και όχι να ταλαιπωρούν τη μάνα μου. Ο μπαμπάς μου έχει δυο είδη καρκίνων, ένα στο πρόσωπο και ένα στο προστάτη. Όμως εγώ δεν έκλεψα, ούτε ζητιάνεψα και στα νοσοκομεία τους τρέξαμε και τους βοηθήσαμε με τα αδέρφια μου και πληρώναμε», είπε οργισμένη η γυναίκα».

Ασουπή, Ασουπή, θρασύτατη που θα βάλεις και με την κυβέρνηση…

Λ.

Δημοσιεύτηκε στο Anarchypress:

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ …ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ 90ΧΡΟΝΗΣ: ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ…

Comments are closed.