Στα πέρατα του Σύμπαντος Επεισόδιο 1: Τετράποδοι Θεοί

Στα πέρατα του Σύμπαντος Επεισόδιο 1: Τετράποδοι Θεοί

 

Σχετική εικόναΔύο εξωγήινοι συναντιούνται μετά από καιρό, καθώς έκαναν ταξίδια στο διάστημα του τόπου και του χρόνου και συζητούν.

Εξωγήινος 1: Που χάθηκες; Είχα καιρό να σε δω.

Εξωγήινο 2: Ταξίδευα καιρό και αναζητούσα κάτι καινούριο, κάτι παράξενο. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η αναζήτηση με κούρασε. Αλλά, τελικά, κάτι νομίζω κατάφερα να βρω.

Εξωγήινος 1: Θυμάσαι να μου πεις τίποτε από αυτά τα παράξενα;

Εξωγήινος 2: Αρκετά παράξενα και θαυμαστά, αλλά το πιο παράξενο και θαυμαστό είναι κάτι πλάσματα με δύο πόδια και ένα μυαλό.

Εξωγήινος 1: Αλήθεια; Υπάρχουν τέτοια πλάσματα στον κόσμο; Και κατορθώνουν να ζουν με δύο πόδια μονάχα; Και ένα μυαλό; Μπορούν ίσα να σκέφτονται και να μιλούν, δηλαδή.

Εξωγήινος 2: …και να τρέχουν.

Εξωγήινος 1: Α ναι, και να τρέχουν! Κάτι είναι κι αυτό! Και πώς κατορθώνουν να τα βγάλουν πέρα με ένα μυαλό;

Εξωγήινος 2: Η αλήθεια είναι ότι δε φαίνεται να τα βγάζουν και πολύ πέρα. Έχουν ένα μυαλό για όλα⸱ όλα τα στριμώχνουν σε μια στενή μικρή λογική. Δεν ξέρω αν κάποτε μπορούσαν, μα τώρα πια δεν μπορούν να σκεφτούν. Είναι υπνωτισμένοι. Μοιάζουν τόσο κλεισμένοι μέσα στον εαυτό τους, αλλά, ουσιαστικά, είναι κλεισμένοι έξω από αυτόν.

Εξωγήινος 1: Καημένοι! Και πώς ζουν; Τι κάνουν; Πώς τα καταφέρνουν;

Εξωγήινος 2: Να, ένα παράδειγμα είναι ότι βλέπεις πολλούς δεμένους από ζώα, να τους καθοδηγούν. Σε μεγάλο μέρος του πλανήτη τους, από ό,τι κατάλαβα, έχουν ένα τετράποδο ζώο, τον σκύλο, που φοράει στο λαιμό ένα λουρί. Σ’ αυτό επάνω συνδέουν μια αλυσίδα. Πίσω από αυτή την αλυσίδα που την κρατούν οι δίποδοι και μονόμυαλοι τρέχουν πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Οι σκύλοι αυτοί τους πάνε πάνω και κάτω, δεξιά κι αριστερά κι οι δίποδοι τους ακολουθούν. Περιμένουν το τετράποδο ζώο να κάνει την ανάγκη του και έπειτα πάλι συνεχίζουν. Το ταΐζουν, του μιλούν, το αγαπούν, κοιμούνται μαζί του. Οι καημένοι είναι δούλοι, είναι σκλάβοι στα τετράποδα αυτά. Τα καημένα τα δίποδα!

Εξωγήινος 1: Τα καημένα! Είπες όμως ότι στον μισό πλανήτη το κάνουν αυτό. Στον άλλο μισό;

Εξωγήινος 2: Στον άλλο μισό τα δίποδα τρώνε τους σκύλους!

Εξωγήινος 1: Ίσως προσπαθούν να τους ξεφύγουν! Ή μήπως επαναστατούν;

Εξωγήινος 2: Δε φαίνονται επαναστατημένοι. Αυτοί απλώς ακολουθούν άλλα ζώα⸱μερικοί αγελάδες, άλλοι πρόβατα, άλλοι κάποια άλλα, σα να είναι θεοί. Όσα δεν έχουν για θεό τα τρώνε!

Εξωγήινος 2: Κατάλαβα. Τα έχουν χαμένα! Με ένα μυαλό… τι περιμένεις;

 

Comments are closed.