Οι βασανισμοί, τα εγκλήματα και οι «κλαίουσες Ιτιές»: Ο κοινωνικός αγώνας ενάντια στο ντόπιο παράρτημα της Παγκόσμιας Χούντας συνεχίζεται αμείωτος!

Οι βασανισμοί, τα εγκλήματα και οι «κλαίουσες Ιτιές»: Ο κοινωνικός αγώνας ενάντια στο ντόπιο παράρτημα της Παγκόσμιας Χούντας συνεχίζεται αμείωτος!

Η υπερκομματική κοινοβουλευτική δικτατορία συνεχίζει το «έργο» της. Σε καθημερινή βάση, καταπατά κάθε έννοια ατομικής και συλλογικής ελευθερίας, στερεί τα μέσα επιβίωσης, ασκεί έντονη σωματική βία, με ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια. Κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα είναι συνυπεύθυνο για ό,τι συμβαίνει. Ουσιαστικά, κανένα τους δεν έχει αντίρρηση στα στρατιωτικά μέτρα που έφεραν εγκλεισμό, επιπλέον οικονομική καταστροφή, χιλιάδες θανάτους από αναβολές χειρουργείων και θεραπειών, κατάθλιψη, έκρηξη στη χρήση αλκοόλ κι άλλων ναρκωτικών ουσιών, κατακόρυφη υποβάθμιση της ζωής. Το αντίθετο μάλιστα· σχεδόν κατά κανόνα αναπαράγουν την κυβερνητική προπαγάνδα, αναφορικά με τα κρούσματα, τον «συνωστισμό», τις «ευθύνες» τον εξουσιαζόμενων για τη «διασπορά» του ιού. Απερίφραστα, πρόκειται για μια οικουμενική κοινοβουλευτική χούντα.

Ωστόσο, η αγωνιζομένη κοινωνία δηλώνει πλέον παρoύσα. Εν μέσω αυστηρών απαγορεύσεων και εξοντωτικών χρηματικών ποινών, τόσο οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, όσο και οι ευρύτερες πράξεις ανυπακοής σε άπασα την ελλαδική επικράτεια συμβαίνουν καθημερινά. Η κατάργηση του στρατιωτικού νόμου στην πράξη, με άμεσες δράσεις, προκαλεί πια έντονο πονοκέφαλο στους κρατούντες. Είτε οι αγωνιζόμενοι επιστρέφουν ένα ελάχιστο ποσό βίας στην εξουσία -αναλογικά με αυτό που εισπράττουν καθημερινά- είτε η αντίστασή τους παίρνει λιγότερο ενεργητικές μορφές, είναι αυτονόητο πως βρίσκονται σε άμυνα. Αυτοί που επιτίθενται, διαρκώς και ανελέητα, είναι οι τοπικοί κοτζαμπάσηδες της Παγκόσμιας Χούντας, συνεπικουρούμενοι από την κουστωδία των απατεώνων «ειδικών», την καλοταϊσμένη μαφία των μ.μ.ε και φυσικά την ένοπλη κρατική συμμορία των ένστολων (και μη) βασανιστών. Είναι σαφές πως το θερμόμετρο του κοινωνικού ανταγωνισμού δείχνει ανεβασμένο πυρετό. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι παρά οι πρώτες σταγόνες από τον τυφώνα που έρχεται.

 

ΕΑΤ-ΕΣΑ-ΓΑΔΑ

Όσοι συνελήφθησαν στις κοινωνικές συγκρούσεις της 9ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη, ξυλοκοπήθηκαν άγρια και βασανίστηκαν. Και αυτό συνέβη όχι μόνο κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους, αλλά και αργότερα στις κλούβες της κρατικής συμμορίας και στη ΓΑΔΑ. Οι μαρτυρίες των βασανισμένων είναι ανατριχιαστικές. Εννοείται πως η κρατική προπαγάνδα, μέσω των μπουκωμένων με εκατομμύρια μ.μ.ε., επιδόθηκε σε μια ακόμη ελεεινή προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας. Ασφαλώς, κανένας δεν περίμενε κάτι διαφορετικό.

Ενοχοποιήθηκαν και  διαπομπεύτηκαν άνθρωποι (ακόμη και) για ένα σχόλιο στα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συλληφθείς προφυλακίστηκε με βαρύτατες κατηγορίες (απόπειρα ανθρωποκτονίας κ.ά.) από ψευδομαρτυρία κουνιάδου (!) του. Ο εν λόγω «τυχερός», με το ψευδώνυμο «Ινδιάνος», μάλλον διαθέτει υπερφυσικές-σαμανικές δυνάμεις, καθώς ενώ έπαιζε μπάσκετ στην Ελευσίνα (υπάρχει αποδεικτικό βίντεο), παράλληλα «βρίσκόταν» και στις συγκρούσεις της Νέας Σμύρνης! Η «δικαιοσύνη» τους είναι λιγότερο γνήσια και από χαρτονόμισμα των 11 ευρώ.

Στο κολαστήριο της ΓΑΔΑ, οι συμμορίτες του λακέ της CIA βασάνισαν ακόμη και μαθητές. Προκαλεί επίσης ανείπωτή οργή το γεγονός πως μια 18χρονη κοπέλα, που, εκτός από τους βασανισμούς και τους εξευτελισμούς που υπέστη, παρενοχλήθηκε επανειλημμένως (και) σεξουαλικά, με λόγια και έργα, από τα ανθρωποειδή. Φυσικά, αυτό δεν τους ήταν αρκετό, οπότε της φόρτωσαν και κάμποσες κακουργηματικές κατηγορίες. Το τραγελαφικό βρίσκεται στο ότι μία εξ αυτών των κατηγοριών αφορά «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης»!

Πραγματικά, η ξεφτίλα τους είναι απεριόριστη. Αυτοί, εν πλήρει εξαρτήσει και  πάνοπλοι, με τις κρεατίνες και τα «συναφή» (που αυξάνουν κατακόρυφα την επιθετικότητα), με έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό να έχει εκ προοιμίου υπογράψει «λευκή επιταγή» για όσους βασανισμούς και εγκλήματα κάνουνε, φοβηθήκανε πως μια μικρόσωμη κοπέλα θα τους προκαλέσει «βαριά σωματική βλάβη»; Τόσο «παλικάρια» πια; Αν δεν ήτανε ό,τι πιο σιχαμένο και αηδιαστικό υπάρχει στο ελλαδικό κοινωνικό γίγνεσθαι αυτή τη στιγμή, θα γελούσαμε μαζί τους μέχρι δακρύων. Αλλά από θρασύδειλα καθάρματα, που γίνονται «λαγοί» όταν οι αγωνιζόμενοι αμύνονται με σθένος, παρατώντας τον «συνάδελφο» τους στην μάχη, δεν περιμένει κανείς ούτε ίχνος τιμής ούτε αξιοπρέπειας. Ο αμοραλισμός και η αναίδεια τούς προσδιορίζουν απόλυτα. Τους φτύνουν ακόμη και νοσταλγοί της Χωροφυλακής. O tempora, o mores!

 

«Εσύ γιατί δεν φοράς κράνος;!»

Το έγκλημα και η συγκάλυψη διατηρούσαν ανέκαθεν βαθύτατη «φιλία». Και η εγκατάλειψη θύματος είναι σίγουρα έγκλημα. Ένα έγκλημα που, αρχικά, κανένας κρατικός συμμορίτης δεν είδε. Και μια συγκάλυψη που επιχειρήθηκε για έναν θάνατο από τροχαίο στο πλέον φυλασσόμενο, εποπτευόμενο και  ελεγχόμενο σημείο της επικράτειας· αυτό της βουλής. Ο 23χρονος μοτοσικλετιστής έχασε την ζωή, μετά από σφοδρή σύγκρουση με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, χρεωμένο στη Ντόρα Μπακογιάννη. Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε αιμόφυρτο τον 23χρονο στην άσφαλτο, οι μπάτσοι που ήταν παρόντες, μέσα κι έξω από τη βουλή, «δεν είδαν, δεν άκουσαν» τίποτα. Αντιθέτως, όταν πρόκειται να φορτώσουν ντουζίνες τα κακουργήματα,  «βλέπουν» και «ακούν» ακόμη και τους απόντες. Η «φαντασία» στην εξουσία.

Το εγκληματικό τους «λειτούργημα» κορυφώθηκε με το αμίμητο (!!) «Άσε, το παιδί! Εσύ γιατί δεν φοράς κράνος;!», που απηύθυνε τροχόμπατσος σε δικυκλιστή αυτόπτη μάρτυρα του συμβάντος. Εννοείται πως, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα μμε αποσιώπησαν το γεγονός, για όσο μεγαλύτερο διάστημα ήταν εφικτό, δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο στην εξουσία, είτε για να εξαφανίσει είτε για να αλλοιώσει σημαντικά στοιχεία αναφορικά με το έγκλημα. Ασφαλώς, στην συγκάλυψη συμμετείχε και η ίδια η Μπακογιάννη, καθώς εξέφρασε τα «συλλυπητήρια» της και την «πρόθεσή» της να «αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους», «μόλις» δύο μέρες μετά το συμβάν! Κάποια «ταχύτατα», έτσι;

 

Οι «κλαίουσες Ιτιές» της ένοπλης κρατικής συμμορίας

«Μα είναι δουλειά της αστυνομίας ποιος θα φοράει μάσκα και ποιος θα στείλει sms;» – τάδε έφη συνδικαλιστής συμμορίτης, ως άλλη drama queen, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ένστολων (!), έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.  Και φυσικά αντιλαμβανόμαστε πλήρως το «δίκιο» του και «συμφωνούμε». Απλώς, με την «άδεια» του, θα θέλαμε να διατυπώσουμε κάπως καλύτερα τη φράση του: μα είναι δουλειά της αστυνομίας να ελέγχει ποιος θα φοράει μάσκα, πότε, πώς και γιατί θα κινείται στον δημόσιο χώρο, όταν αυτός ο «κάποιος», είτε μόνος είτε μαζί με άλλους, ορθώνει ανάστημα και αποφασίζει να αντισταθεί ακόμη και βίαια, απέναντι στην άπειρη βία που εφαρμόζεται καθημερινά στη ζωή του; Μάλλον κάπως έτσι θα ήθελε κι ίδιος να το διατυπώσει, φανταζόμαστε, αλλά για να είσαι ένστολος μπράβος, εκτός των άλλων «προσόντων», χρειάζεται να είσαι και καθ’ έξη ψεύτης.

«Δρυός» πεσούσης, λοιπόν, πας ένστολος συμμορίτης «ξυλεύεται». Αλλά, όπως πάντα, οι εξουσιαστικοί σχεδιασμοί λογαριάζουν δίχως την αγωνιζόμενη κοινωνία, που ούτε πέφτει ούτε θα γίνει «προσάναμμα» για τις αρρωστημένες και αντιανθρώπινες φιλοδοξίες μιας Διεθνούς Ελίτ.

Η ανυπακοή και η αντίσταση, βίαιη και μη, πυργώνεται μέρα τη μέρα. Τόσο στο ελλαδικό, όσο και στο ευρύτερο γίγνεσθαι. Σχεδόν σε κάθε κοινωνία, το αγωνιζόμενο κομμάτι της έχει ήδη υιοθετήσει πολύμορφες δράσεις ενάντια στον εγκλεισμό και την καταστολή των στρατιωτικών μέτρων. Επίσης -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- οι αγωνιζόμενοι προβάλλουν διάθεση σύνθεσης κοινού αγώνα, αντιλαμβανόμενοι πρωτίστως όσα τους ενώνουν και όχι το αντίθετο. Και αυτό είναι σίγουρα το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την απομάκρυνση των εξουσιαζόμενων από την καταστολή της πολιτικής, είτε δεξιάς είτε αριστερής.

 

 σύντροφοι για την Αναρχική απελευθερωτική δράση

και Αναρχική συλλογικότητα Πυργῖται

Comments are closed.